fbpx

 

Нови рендген апарат у мионичком Дому здравља, грађани без одласка у Ваљево

  rengen mionica2

У мионичком Дому здравља јуче је са радом почео нови рендген апарат. Грађани неће морати на снимак плућа у Ваљево, већ ће им потпуна здравствена заштита бити омогућена и у Мионици. У ковид амбуланти, већ се раде лабораторијске анализе крви, а са новим рендген апаратом биће заокружена дијагностика када је реч о корона вирусу.

 rengen mionica4

-За грађане Мионице је од изузетне важности да имају комплетну здравствену заштиту. Да све прегледе обаве на једном месту. Нови рендген апарат смањиће чекања и уштедеће време свим Мионичанима. Доктори и медицинско особље се храбро боре за наше животе. Хвала им. И зато морамо бити одговорни. Морамо се вакцинисати и на тај начин заштити себе и друге-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Након инсталације, обуке и испуњавања свих техничких предуслова, РТГ апарат је постављен у Ковид амбуланти, а радиће свакога дана од 08-13.30ч.

 rengen mionica1

У општини Мионица, вакцинација се обавља на три вакцинална пункта. Сваког радног дана заинтересовани се могу вакцинисати у Мионици од 08-13ч, а у амбулантама у Рајковићу и Бањи Врујци средом од 08-12ч. Грађанима су доступне Фајзер и Синофарм вакцине.

 

У Мионици 17 уметника из више земаља сликало са основцима из два мионичка села

 

По трећи пут у Мионици је организована ликовна колонија „Рибница 3 2021”, која је окупила 17 уметника из Русије, Србије, Републике Српске, Хрватске и Босне и Херцеговине. У ликовним радионицама са сликарима учествовали су и мионички ђаци из Доње Топлице и Рајковића. Они су имали прилику да се упознају са сликарством и на креативан и занимљив начин стекну нова сазнања..Свечана изложба отворена је у суботу 18. септембра, а изложби је присуствовао и председник општине Мионица, Бобан Јанковић.

predsednik opstine mionica boban jankovic i ucesnici likovne kolonije

-У Мионици се већ традицонално одржава ликовна колонија. И то је одлично. Захвалио би се свим учесницима и верујем да се Мионица показала као добар домаћин. А сигуран сам да је наш крај био велика инспирација уметницима и да су уживали. Велики су бенефити које нам је донео модеран Културни центар. Сада се овде дешавају многе манифестације. Када смо издвајали новац за његову реконструкцију знали смо да улажемо у праве ствари. У обнову Културног центра уложили смо 28 милиона динара. Наставићемо да развијамо сегменте друштвеног и културног живота наших суграђана. Кућа Колубарске битке сведочи томе, а Мионица ће ускоро добити импресивну грађевину која ће приказати победу српске војске у Првом светском рату -рекао је Јанковић.


На традицију ликовног стваралаштва у Мионици, присутне је подсетио позоришни редитељ Мирослав Трифуновић.

-Још у другој половини прошлог века, професор Богдан Кршић доводио је своје студенте у Рибницу, где, користећи литографски камен из Струганика, настаје Ликовна колонија графике. А не заостаје ни Ликовна колонија Бање Врујци предвођена историчарем уметности, Зорицом Ђорђевић, која окупља сликаре из земље и иностранства-нагласио је Трифуновић.

izlozba likovne kolonije

Изложба радова биће отворена до краја октобра у галерији Културног центра.Програм су свечано отвориле етно група „Мионе“, а на крају свечаности наступила је уметница Јелена Ковачевић.Пристунима су се обратили и Мирко Марковић, библиотекар, саветник за посебне пројекте и Небојша Ђурановић у име учесника Колоније

 

Управа за трезор поклонила рачунаре мионичкој школи

sastanak u kabinetu predsednika opstine mionica

Захваљујући донацији Управе за трезор, основна школа „Милан Ракић“ богатија је за пет рачунара марке DELL. Марко Гверо, в.д. директора Управе за трезор састао се са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем у Кабинету, а потом и потписао уговор о донацији са основном школом.

Ово је још један корак у унапређењу и усавршавању квалитета школовања наших најмлађих, који већ другу школску годину похађају у реконструисаној и модернизованој школи. У обавези смо да деци пружимо најбоље услове. И то чинимо. У последњих пет година уложили смо преко 360 милиона динара у реконструкцију школских објеката. Са инвестирањем у образовање наставићемо и наредном периоду. Мионички ученици заслужују најбоље услове, а ми радимо све да им то и омогућимо-рекао је Јанковић.

Општина Мионица за своје најмлађе обезбедила је бесплатно похађање општинског Центра за развој и образовање, где се ученицима нуде бесплатни часови глуме, фолклора, језика, програмирања и др.

У Мионици има 18 школских објеката и вртића, које похађа 1.292 деце.

Овај град је нова мета инвеститора: Мионица ће отворити још једну индустријску зону, радови почињу за 15 дана

01

Општина Мионица, уз подршку Владе Србије започиње изградњу индустријске зоне на скоро 9 хектара у Радобићу. Очекује се да радови почну за 15 дана, а већ сада се воде преговори са пет инвеститора. За реализацију овог пројекта, Министарство привреде издвојило је 24,1 милиона динара, док ће општина Мионица учествовати са 4,8 милиона динара. Средствима од 28,9 милиона динара биће завршена прва фаза радова којом ће се изградити приступна саобраћајница са потребном комуналном инфраструктуром.

02

-Индустријска зона у Радобићу један је од најзначајних пројеката који смо покренули. Кроз нове инвестиције обезбедићемо услове за привредни раст. А што је најважније, отвориће се нова радна места у нашој општини. Преполовили смо незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу. Циљ нам је да запослимо све људе који желе да раде. Индустрија зона у Радобићу је историјска инвестиција за наш крај – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У току је потписивање уговора о извођењу радова, а радове ће изводити грађевинска компанија „Инграп-Омни“ из Београда.

Поред индустријске зоне, Мионицу очекује још нових радних места. Немачка фирма „Ауто-Кабел“ прошириће своје капацитете и отворити додатних 300 радних места у наредне три године.

У општини Мионица недавно је отворен и шалтер за помоћ предузетницима који ће допринети стварању повољног пословног окружења, а уз помоћ Владе Србије инвестира се и 1,2 милијарде динара у пречистаче отпадних вода и канализацију.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...