fbpx

 

Основан боксерски клуб у Мионици

 

Мионичани богатији за још један спортски клуб

20210412 145054

Мионица добија нови боксерски клуб потврђено је из новооснованог боксерског клуба „Мионица“.

- Спорт је одувек био популаран у Мионици. Улажемо у реконструкције спортских терена, оснивамо клубове. Имамо много планова. Ускоро ће напорне тренинге започети и чланови боксерског клуба „Мионица“. Посвећено и са новим идејама радимо на изградњи Мионице будућности – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић, приликом обиласка радова.

img 5003

Некадашња аутобуска станица биће преуређена у бокс клуб. У току је реновирање и адаптација објекта. Захваљујући донацији боксерског клуба „Металац“ из Ваљева постављени су и џакови за бокс.

20210412 144944

Тренинзи ће почети након уређења објекта, а очекује се богат садржај за све узрасте.Мионица је изнедрила многе републичке прваке, када је реч о борилачким вештинама. Са модерном спротском халом, теретаном на отвореном и реновираним школским теренима Мионица пружа значајне могућности за све спортисте.Општина Мионица ове године уложиће преко 45 милиона динара из буџета у развој спорта. Очекују се и додатна средства преко конкурса од надлежних министарстава и то више од 20 милиона динара. Такође, захваљујући донацији Дунав осигурања, у центру Мионице почело је реновирање кошаркашког терена у вредности од 2 милиона динара.

 

Општина Мионица гради дечје игралиште у Бањи Врујци

Општина Мионица изградиће ново дечје игралиште у центру Бањи Врујци.

1

Игралиште ће се налазити у близини главне чесме. Пројекат је најавио председник општине Мионица Бобан Јанковић који је заједно са директорком Туристичке организације Мионица Бојаном Глишић и директором ЈКП Водовод Мионица Зораном Читаковићем, обишао Бању Врујци ради дефинисања припремних активности и радова за предстојећу туристичку сезону. Најављено је уређење обале реке Топлице. Поред постављања парковских клупа најављено је чишћење, кошење, садња цвећа, фарбање мостова и кандалабера. Договорено је да се уклоне оборене бандере, уреде чесма, парк и шеталиштe.

Мионица обилује туристичким потенцијалима. Бања Врујци представља туристички бисер западне Србије. Здравље, чиста вода и природа су заштитни симболи Бање Врујци. Изузетно смо захвални републичкој Влади која нас је укључила у програм „Србија 2025“, који ће нам помоћи да ове лепоту Бање Врујци сачувамо за нашу децу, за нове генерације Мионичана - рекао је Јанковић.

4

По речима директорке Туристичке организације Мионица Бојане Глишић планирано је и постављање нових инфо табли за туристе. Глишићева је навела да се у ТО вредно припремају за предстојећу сезону. Реализују се и пројекти „Градови у фокусу“ и „Упознајте Србе у Мионици“. Такође, осмишљавају се и нове етнолошке радионице и религијске туре, ради обогаћивања туристичке понуде Мионице.Општина Мионица определила је 31 милион динара за развој туризма. Додатна средства очекују се и из пројеката надлежних министарстава. Туристички објекти у општини Мионица располажу са 796 лежајева, а према статистичким подацима у 2020. години регистровано је 8 388 посетилаца за читаву територију Мионице.

 

Мионица добила електронски шалтер, грађани до докумената без чекања

Општина Мионица отворила је нови електронски шалтер у оквиру еУправе.

174131129 2859181811002640 2445643037254600947 n

 Шалтер је постављен у Услужном центру у згради општине. Грађани се већ од данас могу јавити и отворити свој налог.

Општина Мионица унапређују управу. Убрзаћемо процес добијања докумената, јер желимо да будемо служба која грађанима олакшава живот. Мионичани више неће морати да чекају. Уштедеће драгоцено време. Од својих кућа, уз мобилни телефон, моћи ће да заврше све административне послове. Велики су бенефити које нам доноси еУправа – рекао је председник Бобан Јанковић.

173849807 2859181814335973 1047192371617667200 n

Уз личну карту, грађани ће на шалтеру добити корисничко име и лозинку, као и инсталацију на мобилном телефону. Општина Мионица именовала је администраторе и шалтерске службенике који су прошли обуку. Они ће бити на услузи грађанима и објаснити им начин рада Портала. По отварању налога, грађани ће добити и одштампане податке за сваки следећи улазак на Портал.

173644964 2859181807669307 6472340342557276588 n

Портал нуди око 500 услуга. Грађани могу заказати свој термин за преузимање личних докумената, плаћање пореза, добијање решење из катастра у своје еСандуче. Такође, уписивање деце у вртић или школу су једна од услуга Портала.Приликом отварања шалтера, Јанковић се захвалио Налед-у и Канцеларији за ИТ и еУправу на сарадњи и истакао да је од посебне важности да у време пандемије избегавамо гужве и да ће Портал постати одличан сервис грађана.Налед у сарадњи са Канцеларијом за ИТ и еУправу, уз финансијску помоћ Европске банке за обнову и развој спроводи пројекат унапређења електронске доставе докумената грађанима и привреди од локалне самоуправе. Отварањем налога на порталу, еУправа омогућава што већем делу становништва да постану еГрађани.

Почела вакцинација без пријаве у Бањи Врујци и Рајковићу

img 5111

Данас је почела вакцинација без пријаве у амбулантама у Бањи Врујци и Рајковићу. Грађани ће примити прву дозу „Фајзера“, а ускоро се очекује испорука и „Синофарма“. Имунизација ће се одвијати сваке среде од 8 до 12 часова. За све грађане, којима је то неопходно, општина Мионица је обезбедила превоз.

 

img 5252


-Додатни вакцинални пунктови олакшаће и убрзаће процес имунизације наших грађана. Апелујем на све суграђане да се вакцинишу. Људи не треба да оклевају када имају прилику да се вакцинишу. Ова масовна вакцинација је део наше наде, снова и настојања да се вратимо нормалном животу. Више него икада потребно је бити одговоран и солидаран, и чувати себе и друге, а најбољи начин за то је вакцинације - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица, приликом обиласка амбуланти у Рајковићу и Бањи Врујци.

img 5347


За вакцинацију није потребна претходна пријава преко е-управе. Довољно је да лице понесе здравствену књижицу. Приликом вакцинације, грађани ће бити унети у систем и добиће свој термин за ревакцинацију.Старија лица и угрожене групе су приоритет. Грађани, којима је превоз неопходан, могу се пријавити општинском Кол центру на број 0800 50 50 55, као и за све додатне информације.До сада је вакцинисано 1.520 грађана општине Мионица, а ревакцину је примило њих 1.091.

img 5555

 

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ И У МИОНИЦИ

 

Подељење бесплатне саднице белог јасена школама и мештанима

 

20210412 105848

Грађанима Мионице у петак је бесплатно уручено 150 садница белог јасена. Општина Мионица организовала је поделу на Тргу Војводе Мишића уз придржавање епидемиолошких мера.Од укупног броја опредељено је и 14 садница које су поклоњене основним школама.

img 4785


Председник општине Мионица Бобан Јанковић и ученици издвојеног одељења у Буковцу заједно су посадили стабла белог јасена почетком ове недеље, а Јанковић је том приликом рекао
-На родитељима и просветним радницима је да нашу децу уче правим вредностима, као што је љубав и поштовање према природи, а на мени као председнику општине је да им обезбедим све потребне ресурсе и услове да се тим вредностима уче.
Општина Мионица је обезбедила саднице белог јасена које су подељене основним школама и нашим суграђанима у циљу стварања зелене оазе и квалитетног окружења. Заједно сам их посадио са школарцима из Буковца уз причу о значају заштите животне средине, бризи о овој лепоти и подизању свести о очувању животне средине. Деца много да науче о природи само ако је виде и ако су део ње.

 

img 4785

 

Општина Мионица придружила се акцији „Посади свој хлад“ са намером да озелени што већи део општине.Обезбеђена је једна садница по особи. А уз садницу је достављено и упуство за садњу као и везица за име и датум садње.Чист ваздух је циљ акције. Такође, она има и здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима претприступачног Поглавља 27, као и са циљевима светске акције „Trilion Trees“ Светског економског форума (WEF). Такође, усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal).Степен шумовитости у општини Мионица износи 28%, што је веома близу републичког просека који достиже 29.1%.

 

img 4785

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...