Одржани Михољски сусрети села у Буковцу

miholjski susreti 2024 2

Манифестација Михољски сусрети села у Буковцу окупила је велики број учесника, млађих и старијих такмичара, публике. Општина Мионица у сарадњи са Министарством за бригу о селу организује ову манифестацију по четврти пут. У надвлачењу канапа, скоку удаљ, скакању у џаковима, трци на 100 метара, набацивању колутова и знању о народној традицији, учестовало је шест екипа које су чиниле деца из свих школа на териоторији општине Мионица. У старим дисциплинама, малом фудбалу и шаху надметали су се и одрасли.

miholjski susreti 2024 3Догађају је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић

-Овај догађај нас сваке године  подсећа на вредности које наше село носи – заједништво, традицију и срдачност. Ово је прилика да се подсетимо ко смо и шта све можемо постићи када радимо заједно. Наши сусрети нису само славље прошлих времена, већ и прилика да погледамо у будућност. јер село није само прошлост, село је срце наше државе, оно чува корене, али и даје снагу да растемо и развијамо се. Посебну захвалност дугујемо мештанима који су помогли приликом организације и који су, негде и били иницијатори да се Михољски сусрети одрже баш у Буковцу. Ми ћемо наставити и даље заједно да радимо и да се боримо. Овде смо обновили, школу, изградили саобраћајнице, ускоро решавамо и проблем водоснабдевања – каже Јанковић који се захвалио свим учесницима.

У такмичарском делу, неизвесно је било све до краја. У категорији млађих, победу се однела деца из Брежђа док су прва три места, поред медаља, освојила и вредне награде – реквизите и игре за своје учионице,  а у категорији одраслих победила је екипа из села Крчмар.

miholjski susreti 2024 4Михољске сусрете употпунили су излагачи домаће радиности са својим рукотворинама, традиционалним укусима, сувенирима, производима од лековитог биља. А у оквиру програма наступили су и здравичар Драгиша Симић,  културно-уметничка друштва „Војвода“ и етно група „Мионе“

miholjski susreti 2024Своје умеће на виолини показали су Михајло Михајловић, Милош Ковачевић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту