Век знања у Дучићу, oбележено сто година постојања школе

o 2

Издвојено одељење Основне школе „Милан Ракић“ у Дучићу обележило је сто година постојања. Школа у Дучићу почела је са радом 1924. године, а јубилеј је прослављен пригодним програмом ученика. Обележавању стогодишњице присуствовао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

o 1

-Пуних сто година у овој школи се чују дечији смех и граја. Много је ђака своја прва слова написало у овим учионицама и најбезбрижније дане провело у овом школском дворишту. Још једном честитам ученицима и наставницима јубилеј, а ми ћемо наставити да им будемо подршка као и до сада. Важно је смо школу у Дучићу уз подршку Владе Репбулике Србије обновили и да данас деца имају боље услове. Поред тога, до школе смо стигли новим асфалтом – каже Јанковић.

o 3

Школа у Дучићу функционише као четвороразредно издвојено одељење Основне школе „Милан Ракић“ Мионица. У монографији Издавачког предузећа „Колубара“ под називом „Мионичко школство 1964-2004“ коју је приредио Здравко Ранковић, забележено је да је први познати учитељ школе у Дучићу био Ђорђе Поповић, који је у њој службовао школске 1924/25. и 1925/26. године. У почетку, школа је радила у кафани Николе Перића.

Данас ову школу похађа 24 ученика.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту