Донацијом Амбасаде Пољске опремљен кабинет биологије у школи у Рајковићу

 poljska rajkovic 8

Захваљујући донацији Амбасаде Пољске опремљен је кабинет биологије најсавременијим реквизитима у Основној школи "Војвода Живојин Мишић" у Рајковићу у вредности од скоро 400 хиљада динара. 

-Сваке године наша Амбасада објављује конкурс Пољска помоћ где се могу јавити школе. Сходно конкурсу, опремили смо кабинет биологије у школи у Рајковићу и то ће сигурно значити ученицима овде- каже Камила Дуда Кавечка, отправница послова Амбасаде Пољске у Србији.

 -Ова школа је пример како заправо треба радити развојно планирање, пројектно планирање и на који начин обезбедити средства. Стално говоримо о функционалним и применљивим знањима, а ова донација Амбасаде Пољске је изузетно значајна за децу јер ће на практичан начин моћи да уче - каже др Зорица Јоцић, начелница Школске урпаве Колубарско-Мачванског региона.

Основна школа у Рајковићу комплетно је обновљена 2016. године уз подршку Владе Републике Србије у вредности од 26 милиона динара.

 - Желим да се захвалим Амбасади Пољске, локалној самоуправи на челу са председником Бобаном Јанковићем, начелници Школске управе на подршци. Такође, желим да похвалим наставнике који стално раде на новим пројектима и у том смеру ћемо и наставити. Ова опрема је веом важна за усвајање практичних знања - каже директорка школе Олга Петровић.

Велику подршку за даљи развој образовања школе на мионичкој територији добијају од локалне самоуправе.

- За општину је веома важно што школе, а посебно школа у Рајковићу стално учествују на конкурсима и добијају пројекте и унапређују квалитет образовања. Увек смо ту да будемо подршка и заједничким снагама побољшамо услове образовања што је једна од важнијих циљева које спороводимо- каже Ива Николић из Кабинета председника општине задужена за развој образовања

На расписан конкурс Амбасаде Пољске пристигло је око 200 пријава, а међу 8 одабраних нашао се и пројекат школе у Рајковићу под називом "Мала школа у селу очекује помоћ на делу"

Zahvaljujući donaciji Ambasade Poljske opremili smo kabinet biologije u Osnovnoj školi "Vojvoda Živojin Mišić" u...

Posted by Boban Janković on Wednesday 9 October 2024

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту