Бесплатни превентивни преглед у мионичком Дому здравља за викенд

 img 5842 large

Акција бесплатних превентивних здравствених прегледа, коју у циљу превенције и ране дијагностике обољења реализује Министарство здравља, биће настављена у недељу, 22.септембра, од 8 до 17 часова, у свим здравственим установама из плана мреже, у нашој земљи.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања обаве преглед лекара Опште медицине  Дома здравља Мионица.

Такође, грађани ће моћи да ураде и тумор маркере: ПСА (PSA) за мушкарце, као и ЦЕА (CЕA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви, ураде ЕКГ и провере комплетну крвну слику у лабораторији. 

Грађани  који  имају неке симптоме  а нису искористили могућност  превентивних прегледа до сада моћи ће да се јаве по упут за преглед Ендокринолога и упут за ултразвучни преглед специјалисте у Здравственом центру Ваљево или пак се директно јавити на преглед у Здравствени центар.

Министарство изражава захвалност свим грађанима који су протекле недеље обавили прегледе и позива све оне који до сада из различитих разлога нису били у могућности да обаве прегледе, да то овога пута, у интересу очувања сопственог здравља, ураде у некој здравственој установи.

 

Извор: Дом здрава Мионица

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту