Вртић за малишане из Вировца, Вртиглава, Наномира, Доњег и Горњег Мушића

img 172 

Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и општине Мионица некадашње просторије месне заједнице у Доњој Топлици биће адаптиране за потребе вртића. Предшколска установа „Невен“ формираће мештовиту групу у којој ће, према досадашњим проценама, бити примљено око 20 малишана из Вировца, Вртиглава, Наномира, Доњег и Горњег Мушића. Радови ускоро почињу, а за овај пројекат издвојено је преко 1,5 милиона динара.

-Захваљујем се Министарству на подршци и одобреним средствима. Уз њихову помоћ, нашим најмлађима и родитељима биће лакше јер ће им вртић бити ближи и доступнији. Настављамо даље да радимо и да стварамо још боље услове,  а када је реч о предшколском образовању, у плану је реконструкција мионичког вртића – каже укратко Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

У оквиру поменутих радова биће извршена демонтажа постојећих, набавка и монтажа ПВЦ прозора, поставка ламината, глетовање и кречење унутрашњих зидова, санација купатилског простора, замена унутрашњих и спољашњих врата, набавка и уградња лед светиљки, репарација фасаде и друго. Санација простора се остварује у оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја под називом „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ са циљем унапређења приступа квалитетним услугама предшколског васпитања и образовања, нарочито за децу из осетљивих категорија.

Поменути објекат који ће бити претворен у обданиште налази се у непосредној близини издвојеног одељења основне школе ,,Милан Ракић“ . То је једино издвојено

одељење осморазредне основне школе на територији општине Мионица коју

предшколска установа ,,Невен“ не покрива својим програмом, али са реализацијом овог пројекта и они ће бити обухваћени предшкочским васпитањем и образовањем.  

Из Предшколске установе „Невен“ наглашавају да је овај корак врло значајан за најмлађе са овог подручја, а нарочито за за Наномир,  где живи претежно становништво ромске националности. Такође, истичу да ће адаптирањем просторија и формирањем васпитне групе директно подржати добробит деце и у великој мери побољшати живот породица у овој сеоској средини за децу која тренутно немају прилику да похађају вртић.

У претходном периоду Предшколска установа кроз подршку општине Мионица у више наврата спроводила је пројекат под називом ,,Да се Наномир покрене и у вртић крене“ са циљем подршке добробити детета, едукације родитеља о значају раног развоја, ширења доступности нашег програма и промовисања предшколског васпитања и образовања.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту