Опремљен кабинет физике у ОШ „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу

 

kabinet fizike rajkovic

Средствима Уникредит Банке опремљен је кабинет физике у Основној школи у Рајковићу у вредности од готово милион динара. Набављено је више од 50 реквизита који обухватају све практичне примере који прате план и програм наставе. Шестаци, седмаци, осмаци моћи ће већ од септембра да користе опрему која ће им помоћи у савлађивању потребних знања.

kabinet fizike rajkovic 2

-Захваљујем се Уникредит банци на издвојеним средствима и вољи да нашим ђацима омогућимо што боље услове за образовање. Овакву опрему мало која школа има, а наша деца имаће прилику да на прави начин усвајају нова знања. Све похвале за наставнике, ученике, све запослене у школи у Рајковићу, а ми ћемо наставити да будемо подршка и овој школи и свим другим школским установама на територији наше општине. Најлепше је учити и усвајати нова знања. То нас чини да будмо још бољи и успешнији. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Основна школа у Рајковићу комплетно је реконструисана 2016. године заједничким средствима Владе Републике Србије и општине Мионица у износу од 26 милиона динара.

-Поводом опремања кабинета физике у нашој школи желим да изразим дубоку захвалност представницима ,,UniCredit” банке на челу са директором Николом Вулетићем. Опремили смо кабинет најсавременијом опремом и обезбедили сва потребна наставна средства која могу да пропрате сваку област у физици од 6. до 8. разреда (Њутнове законе, оптику, електричну струју, мерне инструменте...) Ми желимо да нашу малу сеоску школу опремимо најсавременијим наставним средствима у складу са образовним стандардима Министарства просвете. Посебно нам иде на руку што и председник наше општине Бобан Јанковић доста средстава улаже на побољшање услова у школама. Дугујемо му и велику захвалност што се максимално залаже и пружа подршку за опстанак свих малих школа у нашој општини као симбол одрживости опстанка села и целе општине.

Поред одличне сарадње са председником наше општине имамо успешну сарадњу и са начелницом Школске управе др Зорицом Јоцић која је увек ту да пружи стручну помоћ и која се искрено обрадује свим нашим успешно реализованим пројектима чија је сврха да унапредимо услове у школи.

kabinet fizike rajkovic 3

Пројектни тим наше школе је спреман и даље да се бави израдом пројеката и тражењем потенцијалних донатора уз чију помоћ ћемо и даље унапређивати рад школе-каже директорка школе Олга Петровић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту