Лепе вести из Мионице: Више првака него лане, а од општине бесплатне књиге

 otvaranje md 2024 1

Општина Мионица обезбедила је по осми пут заредом бесплатне књиге за 102 мионичка првака. Овог септембра први разред уписало је 10 првака више него прошле године.

За овај програм општина је буџетом обезбедила око 1,1 милион динара.

-Циљ нам је да олакшамо родитељима, а да нашим првацима на најбољи могући начин честитамо полазак у школу. Ту смо да бринемо, да будемо подршка и да се боримо да се у нашој мионичкој породици живи још боље. А лепа вест је да ове године имамо и више првака.  Захваљујући средствима Владе Републике Србије, у Мионици су у великој мери побољшани услови и квалитет образовања. Уложено је преко 360 милиона динара у обнову школских установа. Наставићемо и даље да инвестирамо у образовање -рекао је Јанковић.

У Мионици су комплетно реновиране основна и средња школа, у чију реконструкцију је уложено 338 милиона динара. За обнову школе у Рајковићу издвојено је 26 милиона динара, 1,2 милиона за реновирање четвороразредне школе у Буковцу, док је за основну школу у Дучићу издвојено 4,4 милиона динара.
Мионичким основцима омогућено је да бесплатно бораве на базенима Спортског центра „Мионица“. У општинском Центру за развој и образовање доступни су многи садржаји. Часови глуме, плеса, језика, програмирања и др. Све то бесплатно могу похађати мионички ђаци.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту