Почели 28. Мишићеви дани у Мионици

 
otvaranje md 2024 4

Синоћ су интонирањем химне „Боже правде“ и подизањем заставе почели 28. Мишћеви дани у Мионици који ће трајати до 21. јула. Председник општине Мионица Бобан Јанковић свечано је отворио ову манифестацију и рекао да живот и дело славног војводе Мишића представљају вечну инспирацију за бољу будућност.

-Прошле су године од како говорим са овог места и поносно могу да кажем да је за нама још више реализованих пројеката. Од школа, фабрика, нових радних места, догађаја у новом Културном центру и новоизграђеној Хали спортова, нових улица па до највећих пројеката у области водоснабдевања, а то је актуелна тема ових дана. Ускоро нас очкеује завршетак веома значајних пројеката који ће решити проблеме водоснабдевања, Орловац и Кључка врела. Наставићемо да градимо нашу Мионицу. И уз подршку Председника и Републике још више ћемо улагати у бољи живот – каже Јанковић и додаје да су Мионичани вредни и добри људи, добри домаћини.

 otvaranje md 2024 5

-Свако ко мисли да је Мионхица успутна станица или нека пролазна раскрсница биће разочаран. Мионица је одредиште, Мионичани су јединствени и сложни. И док је тако бићемо јаки и зато слушајмо једни друге.Слушајмо шта народ каже, а народ је рекао да је Србија Мишићева Мионица-истакао је Јанковић.

У оквиру свечаног отварања премијерно је изведена песма о Мионици „Варошице на Рибници“ . Текст песме је написао Бошко Миловановић, а композицију и аранжман

otvaranje md 2024 2

Никола Јевтић. Песму је премијерно изводи солиста Мирјана Марковић, а уз пратњу: Милана Јовановића Јабучанца (хармоника), Милоша Николића (кавал), Марка Кузмановића (бубањ), Стефана Ковачевића (перкусиониста), Мишо Крпо (бас), Петар Трумбеташ (гитара и бузуки) и пратећи вокал Сузана Бранковић (Пегарт студио), Микс и мастер: Мишо Крпо (Студио 1313 Франкфурт), а све то у продукцији Николе Јевтића и Александра Којића.

otvaranje md 2024 6

У оквиру забавног дела програма одржан је концерт Пеђе Јовановића који је окупио пун Трг посетилаца.

otvaranje md 2024 1

До краја програма наступиће Мира Мирковић, Сара Јо, Весна Змијанац и Марко Милошевић. Биће одржани и спортски турнири у одбојци, пливању, кошарци, стоном тенису, рукомету и фудбалу. Велико интересовање Мионичана и посетилаца влада за представу „Књига о Милутину“ Звездара театра у извођењу Ненада Јездића, а која ће се у оквиру Мишићевих дана пред публиком наћи 19. јула у Културном центру у Мионици.

otvaranje md 2024 3

У оквиру програма обележавања Дана општине Мионица који је узет за дан рођења војводе Мишића, 20. јула биће уприличена Свечана академија у Струганику којој претходи полагање венаца на Споменик војводи Мишићу. На Свечаној академији биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине, као и плакета са грбом општине Мионица, а наступиће и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.У оквиру културно-забавног програма наступиће културно-уметничка друштва.

Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту