Богат програм 28. Мишићевих дана

Image

Мишићеви дани одржаће се од 15. до 21. јула у Мионици. Манифестација почиње 15. јула пригодним програмом, а занимљиво је да ће тог дана бити премијерно изведена и песма о Мионици. У оквиру забавног дела програма наступиће Пеђа Јовановић, Мира Мирковић, Сара Јо, Весна Змијанац и Марко Милошевић. Биће одржани и спортски турнири у одбојци, пливању, кошарци, стоном тенису, рукомету и фудбалу. Велико интересовање Мионичана и посетилаца влада за представу „Књига о Милутину“ Звездара театра у извођењу Ненада Јездића, а која ће се у оквиру Мишићевих дана пред публиком наћи 19. јула у Културном центру у Мионици.

У оквиру програма обележавања Дана општине Мионица који је узет за дан рођења војводе Мишића, 20. јула биће уприличена Свечана академија у Струганику којој претходи полагање венаца на Споменик војводи Мишићу. На Свечаној академији биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине, као и плакета са грбом општине Мионица, а наступиће и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.У оквиру културно-забавног програма наступиће културно-уметничка друштва.

Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту