Могуће временске непогоде данас и сутра у Мионици, Штаб за ванредне ситуације у приправности

 grb mionice

Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, издао је упозорење о могућим временским непогодама у понедељак увече 01.07.2024. године и ноћу, као и у уторак 02.07.2024.године за појаву грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време.

Предвиђа се веома нестабилно време са интензивнијим пљусковима са грмљавином, јаким и олујним ветром у зони пљуска и локалном појавом града.  Ради се о опасним и веома опасним временским појавама, које су таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња и материјалних добара.

Апелујемо на грађане да буду веома обазриви, да се редовно информишу о метеоролошким условима и прате савете надлежних служби и Општинског штаба за ванредне ситуације.

С обзиром на најављено, може се очекивати изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, могућа појава одрона и клизишта, одлагање већ планираних пољопривредних активности као и ризик од удара грома, што може довести до проблема у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризика од иницирања појаве ватре, проблема у телекомуникацијама. Могућа је штета на имовини и повређивање људи.

Штаб за ванредне ситуације предузима све мере у циљу отклањања последица елементарних непогода које су погодиле територију општине Мионица и подиже спремност за предузимање мера на спречавању и ублажавању последица потенцијалних елементарних непогода.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту