У Мионици огромне штете од елементарних непогода

posledice olujnih bujica u mionici 2

Елементарне непогоде у виду града, олујног ветра и поплава које су задесиле општину Мионица претходних дана причиниле су огромне штете. Након првих прелиминарних извештаја Комисија са терена процењује се да је оштећено преко 45 стамбених објеката, 425 километара макадамских путева, 50 километара асфалтних путева, регистрована су оштећења на два моста у Планиници и Горњем Лајковцу. Оштећени су и објекти јавне намене Дом здравља, спортска хала, а најтежа је ситуација је у Предшколској установи „Невен“ . Поред штета на инфраструктури и објектима, елементарне непогоде уништиле су и пољопривредне културе, засаде, пластенике, стакленике, пољопривредну механизацију. Процењује се да је оштећено око 450 хектара пољопривредних култура и 87 хектара воћа. А према првим извештајима Комисије процењује се да је штета на пољопривредним површинама и више од 41 милион динара.

posledice olujnih bujica u mionici

Све службе од првог дана стављене су у стање приправности, а Комсије још увек процењују насталу штету.

posledice olujnih bujica u mionici 3

Председник општине Мионица Бобан Јанковић каже да су грађани претрпели озбиљне штете и да ће локална самоуправа покушати да помогне на све начине. Он је јуче са државним сектретаром у Министарству јавних улагања Бобаном Бирманчевићем и припадницима Министарства одбране и Војске Србије обилазио погођена подручја.

posledice olujnih bujica u mionici 4

-Захваљујем се државном секретару Бирманчевићу, Министарству јавних улагања и Министарству одбране, Војске Србије који су посетили нашу општину чим су добили информацију да су нас задесиле природне непогоде. Свака помоћ од државе биће нам од великог значаја. Ми смо на терену, пратимо ситуацију. Службе су у приправности – каже Јанковић.

posledice olujnih bujica u mionici 5

Према најавама Сектора за ванредне ситуације очекује се појава грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време у понедељак увече 01.07.2024. и ноћу, као и у уторак увече 02.07.2024.године.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту