Мионичко село Кључ постало део пројекта „Наше село“ Делта Холдинга



pocetak projekta nase selo

Мионичко село Кључ постало је део пројекта „Наше село“, а јуче је свечано обележен почетак реализације. Циљ је да се кроз дељење знања о модерној пољопривреди и финансијску подршку у сарадњи са Ерсте Банком, омогући још боље резултати и повећање прихода од аграрних приноса и сточарства и тиме побољша квалитет живота на селу.

Након седам година и три обновљена села (Бачко Ново село, Дубочане и Мала Јасикова) у којем је подржано више од 100 газдинстава, компанија је увидела потенцијал села Кључ у Општини Мионица код Ваљева. У селу Кључ у пројекат се до сада укључило 20 газдинстава.

nastup folkloraДогађај у Кључу симболично назван „Дан први“, окупио је мештане, чланове управе компанија Делта Холдинг и Ерсте банке, као и представнике локалне самоуправе. Окупљенима је представљен план сарадње са мештанима Кључа кроз пројекат „Наше село“, а гости су имали прилику да се увере да село у подручју Лепеничке клисуре крије надарене певаче и играче кроз наступе етно певачког друштва „Мионе“ и КУД „Војвода“ из Мионице.

Када смо започели пројекат „Наше село“, хтели смо да примером покажемо шта друштво треба да чини да би наша села достигла ниво развијених, европских села. У селима Дубочане, Мала Јасикова и у Бачком Новом Селу, остварили смо значајне резултате и поносно можемо да кажемо да су сада та села далеко развијенија. Оно што селима у Србији недостаје јесте знање у области пољопривредне производње. Делта Аграр несебично дели то знање и уз партнере из Ерсте банке показује да је развој села од великог значаја за развој целе земље- рекао је председник Управног одбора Делта Холдинга, Мирослав Мишковић.

Делта Холдинг пројекат реализује у сарадњи са Ерсте банком која омогућава повољне услове кредитног финансирања мештанима „Наших села“, а за које компанија Делта Аграр сноси трошкове камате.

Захваљујући пројекту „Наше село“ и сарадњи са Делта Холдингом, били смо у прилици да до сада подржимо више од 60 породица у три претходна села бескаматним кредитима у укупном износу од око 300.000 евра. Ово је један од оних пројеката које сви волимо и до којих нам је истински стало, јер знамо колико је важно да се сачува српско село и да мештане охрабримо да остану на својим имањима. Зато смо сви ми данас у Кључу – да их упознамо и саслушамо, чујемо њихове потребе, да их посаветујемо и подржимо, помогнемо да буду успешнији. Не само бескаматном кредитном линијом, већ и стручним знањем, али и нашим искуствима из претходних села- изјавила је Јасна Терзић, председница Извршног одбора Ерсте банке.

boban jankovic

Кроз овај пројекат Делта Холдинг стимулише развој овог дела Колубарског округа, оснажујући индивидуална домаћинства и локалну заједницу Мионице.

Овај пројекат биће ветар у леђа нашим пољопривредницима и значајно ће унапредити њихов рад. У селу се сада поново види шанса за развој. Ми знамо да без села и без вредних и радних домаћина, по чему је овај крај познат, нема ни јаке државе. Хвала компанији Делта Холдинг и Ерсте банци што су препознали потенцијал села Кључ и што на тај начин доприносе развоју читаве општине Мионица- истакао је председник општине Мионица, Бобан Јанковић.

Осим развоја пољопривредне производње пројектом је предвиђен и развој друштвеног живота у селу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту