Мионички ђаци четврти на републичком такмичењу, Јанковић најавио школу програмирања

 ucesnici sa mentorima na takmicenju

Мионички основци Вељко Дикић, Никола Јовановић, Матеа Читаковић и Огњен Поповић освојили су високо четврто место на републичком такмичењу у категорији програмирања дрона на школској смотри „Знањем за будућност“ која је одржана у Београду, а на којој је учествовало 30 екипа. Младим програмерима током припрема и такмичења велика подршка били су њихови ментори наставници информатике Александар Марковић и Милорад Јовановић.

-Честитам нашој деци и њиховим наставницима на изузетним резултатима, учинили су нас поносним. Ми смо ту да будемо подршка и управо због овако сјајних резултата наших ученика преко Центра за образовање и развој ускоро ћемо покренути школу програмирања и роботике где ће сви полазници имати прилику да се још више образују у овој области која је будућност – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић и наглашава да ће у наредном периоду општина наставити да улаже у образовање.

Младе мионичке програмере недавно је посетио и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

-Учествовање на такмичењима попут „Знањем за будућност“ код деце буди интересовање за програмирањем. Најважнији аспект програмирања из перспективе учења за децу јесте учење логике и расуђивања. Суштина јесте решавање проблема за шта је потребан

дисциплинован приступ раду. Програмирање подразумева да знате да објасните компјутеру шта треба да уради, а такав начин мишљења вас подстиче да на крају научите да размишљате као рачунар-каже ментор Милорад Јовановић.

Огњен Поповић, учесник на такмичењу и ученик шестог разреда каже да му се жеља за програмирањем јавила на часу информатике током програмирања у Скречу.

-На такмичењу је било много изазова, неких тежих, неких лакших, али уз помоћ другара смо све задатаке решили. Наставићу да се бавим програмирањем зато што верујем да ће ми бити потребно у будућности и да је то професија којом ћу се бавити-каже Огњен Поповић.

-Већ од малена сам приметио да имам посебну жељу за проучавањем света информатике и рачунарства. Чак и пре него што сам кренуо у пети разред, био сам спреман за изазове који ће ме чекати на часовима у будућности. Учио сам да програмирам у Скречу и касније у Пајтону и то ми је јако помогло на овом такмичењу јер сам своје знање применио и за програмирање дрона и робота. Верујем да ће програмирање имати велики утицај на све нас који смо учествовали у овом такмичењу и да ће многим ученицима пробудити жељу за учењем програмирања-каже Никола Јовановић, ученик седмог разреда.

У Миониици су у току припреме за почетак школе програмирања и роботике која ће бити организована преко Центра за образовање и развој, а где ће млади Мионичани имати прилику да стекну највиша образовања и да се даље развијају у овој области. Преко Центра мионичкој деци тренутно су на располагању бесплатни часови фолклора, плеса, језика, глуме, гимнастике и др.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту