Јанковић најавио наставак пројеката из области водоснабдевања у мионичким селима

kljucka vrela

Председник општине Мионица Бобан Јанковић најавио је наставак радова на изградњи водоводног система Кључка врела у Кључу и реконструкцији изворишта Орловац у Осеченици којим ће бити решено водоснабдевање у 16 села на територији мионичке оштине. За ове пројекте уз подршку УНОПС-а, локална самоуправа обезбедила је готово 190 милиона динара, а у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама, Осеченици, Голупцу, Кључу, Мратишићу, Буковцу, Паштрићу, Толићу, селу Мионица и Брежђу у великој мери биће побољшан квалитет водоснабдевања.

boban jankovic predsednik opstine mionica

Ускоро настављамо са радовима на реализацији два највећа пројекта из области водоснабдевања којим решавамо вишедеценијске проблеме са којима се суочавају наши грађани. Према динамичком плану, радови треба да се наставе кроз неколико дана.  Имамо сушне периоде и воду морамо да обезбедимо.  Свако домаћинство мора имати чисту пијаћу воду. То нема алтернативу. Очекујемо да радови на Кључким врелима до лета буду готови, а на Орловцу нешто касније. Наша општина мора да се развија у свакој области, а ја сам поносан на своје суграђане и наш заједнички рад који доноси резултате. Такође, желим да се захвалим државном руководству који нам у великој мери помаже да да реализујемо све пројекте – казао је Јанковић.

kljucka vrela kljuc

Прва фаза Кључких врела којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршено, а у другој фаза предвиђен је наставак радова на изворишту, а биће изграђене и две црпне станице, док ће на изворишту Орловац бити замењене азбестне цеви и смањени губици у мрежи за 80 одсто.

Поред тога, општина Мионица  је у претходном периоду инвестирала у главне цевоводе и повећање капацитета изворишта. За реконструкцију водоводног система Котлине-Рајковић, уз помоћ Владе Републике Србије уложено је близу 20 милиона динара, а у Шушеоци и Ђурђевцу је завршено 6 километара разводне мреже. Такође,  у већем делу села Горњи Мушић је решен проблем водоснабдевања, као и у селу Ракари, где се очекује  наставак радова.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту