Преко конкурса Министарства за бригу о селу додељене две куће у мионичкој општини

foto

На Конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом а које спроводи Министарство за бригу о селу Јелени Јовановић из Наномира и Васи Благојевићу који се доселио из Сомбора у мионички крај, додељена су средства у износу од по 1,2 милиона динара за куповину куће у Вировцу и Мратишићу.
- Захваљујем се Влади Републике Србије и Министарству за бригу о селу на изузетној сарадњи и одличном прогараму који спроводе, а за који у нашој општини сваке године влада велика заинтересованост. Такође, честитам и Јелени и Васи и сигуран сам да ће им ова помоћ бити од великог значаја. Срећни смо када видимо да млади људи желе да ураде нешто за своју будућност, а ми смо ту да будемо подршка. Занимљиво је да се преко овог програма грађани досељавају у нашу општину и остају на селу што је свакако и био циљ. Имали смо случај брачног пара из Београда, а ове године и Васу који се доселио из Сомбора. Наставићемо да пружамо подршку и да утичемо на развој села. Захваљујући пројекту Кључких врела решавамо питање водоснабдевања у десет села, а ускоро почињемо и са реконструкцијом изворишта Орловац – рекао је Бобан  Јанковић, председник општине Мионица.
- Захваљујем се и Министарству за бригу о селу и општини Мионица на одобреним средствима и великој подршци при конкурисању – рекла је Јелена Јовановић која ће постати власница сеоског имања у Вировцу.
А млади Васа Благојевић из Сомобора ускоро ће постати нови становник општине Мионица.
-Захваљујем се на додељеном домаћинству које ми много значи. Успео сам и да се запослим, у локалној фирми, тако да за сада имам обезбеђено и стамбено питање – рекао је Благојевић.
Преко овог Конкурса закључно са овом годином, у мионичкој општини ово право је остварило петоро младих, а већ има заинтересованих и за следећу годину.
Циљ Конкурса јесте смањење миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима Србије, мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село решавањем стамбеног питања.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту