У Горњој Топлици одржани Михољски сусрети села

 ucesnici mladi

Манифестација Михољски сусрети села у Горњој Топлици окупила је велики број учесника, млађих и старијих такмичара, публике. Општина Мионица у сарадњи са Министарством за бригу о селу организује ову манифестацију по трећи пут. У надвлачењу канапа, скоку удаљ, скакању у џаковима, трци на 100 метара, набацивању колутова и знању о народној традицији, рецитовању здравица учестовало је седам екипа које су чиниле деца из Мионице, Рајковића, Брежђа, Струганика, Дучића, Горње и Доње Топлице. У старим дисциплинама, малом фудбалу и шаху надметали су се и одрасли.

 predsednik opstine sa gradanima

Догађају је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је том приликом рекао да је веома важно да развијамо социјални капитал.

 defile

Поред свих пројеката које успешно реализујемо, јако је важно да развијамо социјални капитал, да се дружимо, да посветимо време једни другима и да бринемо једни о другима. Нашу децу треба да учимо да поштују праве вредности, да им причамо о нашим селима која су препуна инспиративних прича. За само месец дана овде смо имали и Врујачке изворе и Михољске сусрете. Поред тога, важно је да наставимо са улагањима. Градимо канализациону мрежу и пречистач отпадних вода и то је историјска инвестиција за ово место. А модернизоваћемо и јавну расвету и остварити велике уштеде. Важна вест је за грађане овог дела општине, али и све друге да ускоро почињу радови на изградњи регионалне депоније у Каленићу и ми ћемо на тај начин решити велике проблеме са третирањем отпада – рекао је Јанковић који се захвалио свим учесницима.

 nadvlacenje konopca odrasli

Хвала свима који су учествовали, приредили су нам одличан програм. Имамо талентовану децу која су будућност наше заједнице – додао је Јанковић.

 skok udalj

У такмичарском делу, неизвесно је било све до краја. У категорији млађих, победу се однела деца из Мионице, док су прва три места, поред медаља, освојила и вредне награде – реквизите и игре за своје учионице, а у категорији одраслих победила је екипа из села Попадић.

 deca na miholjskim susretima

У окивиру такмичења, одржана је и дечја шаховста симултанка у којој је учествовало преко 15 деце. А велику пажњу привукао је и дефиле фијакера и коњских запрега који је по први пут организован у оквиру ове манифестације.

 defile 1

Михољске сусрете употпунили су излагачи домаће радиности са својим рукотворинама, традиционалним укусима, сувенирима, производима од лековитог биља. А у оквиру програма наступили су и здравичар Драгиша Симић, а Вера Степановић из Ракара рецитовала је стихове своје песме „Жито“, док је Марина Стевановић из Љига засвирала фрулу.

Своје умеће на виолини показали су Огњен Бабић, Михајло Михајловић, Милош Ковачевић.

У реализацији догађаја учестовали су Туристичка организација из Мионице, Црвени крст, ОШ „Милан Ракић“, Центар за образовање и развој, Спортски центар и Спортски савез из Мионице.

Општина Мионица је једана од 95 локалних самоуправа где се ове године одржавају Михољски сусрети села.

 

Ovako nam je juče bilo u Gornjoj Toplici. 😊 A gde ćemo za naredne Miholjske susrete? Predložite mesto! 👇 #mionicakojuvolim #mionica #miholjskisusretisela

Posted by Boban Janković on Sunday, 17 September 2023

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту