Председнику Вучићу Мионица доделила специјалну награду Мишићевих дана - уникатну реплику Мишићеве сабље

urucenje sablje

Председнику Србије Александру Вучићу додељена је специјална награда Мишићевих дана - реплика сабље војводе Живојина Мишића. Ову уникатну реплику, на отварању 26. Мишићевих дана, у Вучићево име примио је Дејан Савић, саветник за културу у кабинету председника Србије. Награду је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић који је истакао да је Мишић синоним борбе за народ.

delegacija opstine mionica polaze vence

Мишић је симбол пожртвовања, храбрости, поштења, посвећености и стратегијске генијалности. Ниједна реч, ниједна стилска фигура, никаква реторичка бравура нису довољни да на прави начин одају почаст човеку који је поникао у нашем Струганику и златним словима се​ уписао у анале светске историје. Посебна ми је част што ове године уручујемо посебан поклон председнику Републике Србије Александру Вучићу за његове економске победе за Србију и њене грађане, и очување мира и стабилности - рекао је Јанковић и додао да Мионица по узору на свог славног војводу мора наставити да ради у корист грађана.

 predsednik opstine mionica boban jankovic

  • Наша је обавеза да следимо његову филозофију и борбу. Управо то и чинимо. Не одустајемо од циља да Мионицу направимо бољим местом за живот и у томе успевамо захваљујући подршци пррдседника Вучића и Владе Србије – рекао је у обраћању Јанковић.
  • savetnik predsednika republike srbije dejan savic

  • Захваљујем се на прелепој добродошлици и урученом поклону у име председника Алексаднра Вучића. Преносим вам поздраве од нашег председника који подједнако мисли и на Мионицу, и на Врање и на Суботицу. На свако место у нашој Србији. Наша држава корача крупним корацима напред и сви то осећамо – рекао је Дејан Савић, саветник председника Репбулике Србије.
  • urucenje zlatne plakete
    Јанковић је затим уручио и највећа општинска признања „Златну плакету Војвода Живојин Мишић“​ генералу – мајору Слађану Стаменковићу и потпуковнику Александру Думићу за заслуге у области војне науке и доктрине.
  • svecana akademija

  • У оквиру умерничко-забавног програма на отварању 26. Мишићевих дана наступила је Даница Црногорчевић.
  • img 0547
    Мишићеви дани трају од од 18. до 24. јула. Организоване су две књижевне вечери на којима ће Милан Богојевић и Михаило Почек представити своје књиге, а за дечији филм „Вук Бобице“, који је сниман у Мионици заказана је премијера за 23. јул. Такође, посетиоци ће моћи да уживају у монодрами „Лина тврђа од камена“ и кабареу „Највеће љубави српских великана“. Шестог дана манифестације, наступиће певачка звезда Драгана Мирковић, а такође у музичком делу концерт ће одржати ОК БЕНД и Дуле Лушин са “No comment“ бендом, у четвртак и среду са почетком у 21 час.
  • img 0646

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту