У Мионици близу хиљаду гледалаца и учесника у државном првенству у плесу

drzavno prvenstvo u plesu u mionici

Мионица је била домаћин плесног спектакла у ком су за шампионе државног првенства у стандардним плесовима у категорији до 21 године проглашени Лука Дугалић и Татјана Васиљевић, који су такође били први и у старијим омладиницима. Такмичило се око 350 учесника из 19 клубова из Ниша, Крушевца, Крагујевца, Чачка, Београда, Новог Сада, Зрењанина, Ваљева, Аранђеловца и Лазаревца.

predsednik opstine mionica urucuje pehar pobednicima

Председник општине Мионица Бобан Јанковић свечано је отворио велико финале, а потом победницима уручио пехаре и медаље.

- Изузетна ми је част што је Мионица домаћин једног државног такмичења оваквог формата. Још једном смо показали да можемо бити успешни и добри домаћини и на висини свог задатака. Мионица је до сада била домаћин међународне бициклистичке трке, релија, рукометних утакмица, фудбалских такмичења и многих других. Потврдили смо да можемо бити и успешна подршка у организацији плесних такмичења. Уживали смо у плесној култури и све честитке овим младим људима који су вечерас показали изванредан таленат - рекао је Јанковић.

drzavno prvenstvo u plesu

Победници рејтинг такмичења у сениорима су Алекса Матовић и Јована Кленковски, у омладиницима Петар Прокић и Тиса Бабић и сви чланови плесног клуба „Беоденс“ из Београда. Победничка сениорка тим формација долази из плесног клуба „Врачар“ док је најбоља латино формација „РМП Старс“ из Аранђеловца. На квалификационом турниру у латиноамеричким и стандардним плесовима прво место су освојиле одличне Нађа Ђукић из Аранђеловца и Анђелина Ђенадић из Ваљева, док су у савременом плесу хип-хоп групе Groowe crew 1 и 2 из Ваљева у свом првом наступу освојиле прво место.

pobednici

-Моје задовољство је потпуно због великог одзива и позитивних коментара такмичара. Сала је била пуна.  Преко хиљаду посетилаца и учесника је уживало у плесном спектаклу који су приредили најбољи спортски плесачи Србије. Желим још једном да се захвалим свим учесницима, општини Мионица, председнику Бобану Јанковићу на подршци и указаном поверењу. Мионица је у недељу била центар плеса на опште добро. У предигри вечерњег великог финала прилику да наступе имали су најпре одрасли полазници Центра за образовање и развој одраслих „Мионица“, затим деца Предшколске установе „Невен“ и ученици првих и других разреда ОШ „Милан Ракић“. Вечерас је победила лепота и љубав према овом прелепом спорту што јесте наша мисија да га представимо и у срединама ван великих градова- рекао је Предраг Мићић, члан управног одбора Плесног савеза Србије задуженог за школски и рекреативан плес.

Такмичење су организовали Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта.

publika

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту