У бањи Лепеница ватерполо камп за децу из Мионице

bazeni sc mionica 1

Деца из Мионице моћи ће да тренирају водене спортове на базенима у бањи Лепеница. Академија водених спортова "Црвена звезда" отвара летњи ватерполо камп који ће радити од 22. до 26. јула. Камп је намењен деци од 7 до 17 година, а могу да се пријаве сва деца са подручја општине Мионица уз сагласност родитеља и лекарско уверење педијатра.

    Мионица је град спота, град младих. У претходном периоду уложили смо значајна средства и реализовали многе пројекте који нам омогућавају да развијамо локални спорт, али и да организујемо велика и значајна спортска такмичења и манифестације. Важно је да се деца баве спортом. А у летњим месецима пливање је најбољи начин да се деца удаље од екрана, и кроз дружење, науче спортској дисциплини, која ће им помоћи да порасту и развију се у здраве, јаке људе - рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.
    bazeni sc mionica 2

    Општина Мионица уложиће ове године преко 45 милиона динара из буџета у развој спорта. План финансијских активности који је на основу одлуке о буџету усвојило општинско веће на предлог председника општине Бобана Јанковића обухвата све активности спортског центра, и одржавање девет спортских манифестација и подршку за 15 клубова и организација. Поред тога, захваљујући донацији Дунав осигурања од два милиона динара, почело је уређење кошаркашког терена у центру Мионице. А очекују се додатна средства на конкурсима Владе Србије и надлежних министарства већа од 20 милиона динара.
    Мионица је 2018. године добила Халу спортова, најмодернију у Западној Србији. Ову, највећу и најзначајнију спортску инвестицију у историји општине вредну 113,7 милиона динара, са 73,3 милиона финансирали смо из властитог буџета, а са 44 милиона нас је подржало Министарство спорта. О значају инвестиције не само за Мионицу, него за овај део Србије, сведочи и чињеница да је Халу спортова отворио председник Александар Вучић - рекао је Јанковић.
    bazeni sc mionica 3
    Академија водених спортова покренута је са идејом да деца упознају спорт на прави начин, од најбољих спортиста, тренера, аниматора, ватерполиста са изграђеном каријером. А та знања и тренерски алати ће остати и домаћим тренерима који могу да наставе да их примењују. Грехота је не искористити потенцијал који имају мионички базени. Истакао је Никола Рађен.

Заинтересовани се могу пријавити на број: 014/3422-270, а формуларе могу преузети на сајту Спортског центра Мионица (www.scmionica.rs).

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту