МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКАТ ''МИОНИЦА-ВАРОШ У ДУХУ МЕТРОПОЛЕ'' СА 6,7 МИЛИОНА ДИНАРА

На Конкурсу Министарства културе и информисања ''Градови у фокусу'' подржан је пројекат мионичке општине ''Мионица-варош у духу метрополе'' за чију је реализацију Министарство определило 6,7 милиона динара. Ове године је подржано 10 пројеката из исто толико градова и општина Србије у укупном износу од 140,2 милиона динара, саопштено је на јучерашњој конференцији за новинаре на којој су представљени резултати конкурса.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић је обраћајући се новинарима констатовао да је конкурс ове године озбиљније схваћен и да комисија није имала ни мало лак задатак да одабере између веома квалитетних пројеката. О томе најбоље говори податак је ове године пријављено 58 пројеката, што је више него двоструко у односу на 2016. када их је било 28. У шири избор ушло је 13 пројеката, да би, након што су чланови комисије обишли јединице локалне самуправе, утврдили стање на терену и обавили консултације са пројектним тимовима, у ужи избор ушло 12 пројеката.

Иначе, пројекат ''Мионица-варош у духу метрополе'' подразумева активности на даљој адаптацији зграде Културног центра, обнови ''Лујзиног перивоја'' у оквиру комплекса родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику и на организовању како традиционалних ''Мишићевих дана'', тако и фестивала у част песника и дипломате Милана Ракића као новог културног догађаја у Мионици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту