Мионица на СПРЕГ-у

 spreg

Општина Мионица и ове године  учесник  je 19. Сајма привреде Западне Србије (СПРЕГ) у Ваљеву где представља 13 излагача међу којима су Туристичка организација Мионице, Удружење жена „Свилен конац“ из Мионице, винарија „Ђурђевића легат“ из Кључа, опруге „Пет Мил“ из Брежђа, фирма „Ауто-кабел“ из Мионице, „Домаћинство Петровић“ из Паштрића, дестилерија „Срећковић“ из Буковца, Коларевић Продана (зимница), Нада Дикић (ручни радови), Вера Петковић (домаћи производи), Загорка Стојановић (шик шајкаче), Исидора и Рада Читаковић (слике и ручни радови), Драгиша Симић (ручни радови).

 spreg valjevo

- Мионица има чиме да се поноси, а то су вредни и радни људи.  Јака привреда значи јака општина, а ми смо уз помоћ државне политике успели да доведемо нове инвеститоре и да отворимо радна места где људи зарађују за живот. Мионица је на историјском минимуму када је реч о незапослености, мање од 300. Добра вест за привреду наше општине, али и целог краја јесте да се у наредном периоду очекују проширења капацитета фирми које послују у Мионици, а самим тим биће и више радних места – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Из Туристичке организације Мионица кажу да је ове године након првог дана Сајма забележена већа посећеност него претходне као и да су посетиоци врло заинтресовани за производе из мионичког краја.

Званични статистички подаци говоре да се у Мионици више оснује привредних друштава и предузетничих радњи него што се угаси, а локална самоуправа завршила је прву фазу радова на индустријској зони у Радобићу уз помоћ Министарства привреде и Владе Републике Србије и у току су преговори са потенцијалним инвеститорима. 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту