Мионици 52 милиона за за развој пословне инфраструтуре

 
kraljevo eu pro plus certificate award 52

Председник општине Мионица Бобан Јанковић присуствовао је свечаној додели сертификата за пројекте пословне инфрастуктуре које финансира Европска унија, а које су представницима 20 градова и општина уручили министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и амбасадор Европске уније у Србији Емануеле Жиофре.  Општини Мионица одобрена су средства у износу од 52 милиона динара за комплетну реконструкцију изворишта Орловац у Осеченици и замену 900 метара азбестних цеви. Укупна вредност пројекта је близу 58 милиона динара, а локална самоуправа издвојила је око 6 милиона динара.

- Захваљујем се Влади Републике Србије и Европској унији на огромној подршци. Овим пројектом решићемо вишедеценијске проблеме са којима су се наши грађани суочавали, а поред тога спроводићемо и мере подршке пословној сарадњи, запошљавању, развоју привреде у нашој општини – рекао је Јанковић и додао да радови на реконструкцији изворишта напредују и да очекује да до лета буду завршени.

kraljevo eu pro plus certificate award 2

Укупна вредност пројекта који се спроводи у општини Мионца је близу 58 милиона динара, а локална самоуправа издвојила је око 6 милиона динара.

-Двадесет локалних самоуправа ће уз подршку Европске уније од пет милиона евра, обезеђених преко програма ЕУ ПРО Плус унапредити пословну инфраструктуру. Правите стратешка документа о развоју, јер је то одлична водиља ка даљем финансирању. То препознајемо и ми и Европска унија када се опредељују за пројекте. И друго, радите на припреми пројеката, пројекте документације, али и сваке оне документације која је заправо важна за техничко спровођење ових пројеката- поручила је Мишчевић.

Средста су одобрена преко програма Европске уније за локални развој, а који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

-Све су ово конкретне и врло опипљиве користи за грађане и за пословни свет који заједнички омогућавају Европска унија и локалне самоуправе, све са циљем бољег живота локалног становништва- истиче Жиофре.

Двадесет локалних самоуправа ће уз подршку Европске уније од пет милиона евра, обезеђених преко програма ЕУ ПРО Плус, унапредити пословну инфраструктуру и услове за нове инвестиције, а како је планирано, пројекти би требало да у пет година након реализације допринесу привлачењу 300 милиона евра нових инвестиција и отварању више од 3.000 радних места.

преко програма Европске уније за локални развој, а који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту