Јанковић: Кључка врела један од највећих пројеката из области водоснабдевања у нашој општини икада реализован

1 jankoic u obilasku

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је данас радове на изградњи водоводног система Кључка врела у селу Кључ којим ће бити решен вишедеценијски проблем водоснабдевања у 12 села, и то у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама,  Осеченици, Голупцу,  Кључу, Мратишићу и Буковцу. Пројекат вредан 130 милиона динара финансира општина. Прва фаза којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршена, а  друга фаза која је у току подразумева извођење радова на изворишту.

Кључка врела су један од највећих пројеката из облати водоснабдевања који је икада реализован у нашој општини. Радови напредују, а ми ћемо дати све од себе да завршимо у најкраћем могућем року како бисмо обезбедили стабилно и квалитетно водоснабдевање. Поред тога, у току је реконструкција изворишта Орловац којим ћемо решти проблеме у још 8 насеља. У ова два пројекта уложићемо око 190 милиона динара, а припремамо и нове пројекте којим ћемо решити питање водоснабдевања на читавој територији наше општине– рекао је Јанковић.

radovi

Капацитет изворишта Кључких врела је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

radovi kljucka vrela

Општина Мионица истовремено изводи  радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара, а преко програма пословне сарадње који подразумева подстицање развоја пословне инфраструктуре и запошљавање становништва.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту