Повећана једнократна помоћ за породиље, свакој мионичкој беби 60 хиљада динара, бесплатна колица и ауто-седиште

 predsednik opstine boban jankovic urucuje kolica za bebe

Свако новорођенче на територији општине Мионица од локалне самоуправе добија бесплатно ауто-седиште, колица и 60 хиљада динара. Одлука о повећању једнократне помоћи усвојена је на 20. седници Скупштине општине којом је једонкратна помоћ са 40 повећана на 60 хиљада динара.

- Као што смо и најавили, повећали смо новчану накнадну за породиље. Настављамо да бринемо и кроз разане олакшице будемо подршка у одрастању сваког детета. Најлепши позив је бити родитељ, а ми смо ту да помогнемо.
Новчана помоћ за сваку рођену бебу, ауто седишта, колица за бебе, бесплатни уџбеници, бесплатан превоз, бесплатна припремна настава, бесплатни часови у Центру за образовање и развој само су од неке од мера које смо увели и на које смо поносни. Мионица је једна велика породица коју морамо да градимо  – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Бесплатна колица уручују се од 2019. године, а ауто седишта од 2017. године, а од 2022. године додељује се и новчана накнада за прву рођену бебу у износу од 80 хиљада динара.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту