Подстицаје у аграру добило 35 мионичких пољопривредника

Image

Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је Решења о додели подстицајних средстава мионичким пољопривредницима, а општина је обезбедила  60, 90 па чак и 100 одсто субвенција за инвестиције у секторима млека, меса, усева и органске производње. Подршку за набавку механизације, садница и органску производње добило је 35 пољопривредника за шта је утрошено 3,6 милиона динара.

Image

Срећан сам када видим насемејана лица наших вредних пољопривредника, а ми смо ту да помогнемо колико можемо и зато смо издвојили подстицајна средства за помоћ нашим људима на селу. Настављамо са улагањима, а у селима решавамо вишедеценијске проблеме водоснабдевања, асфалтирамо путеве и гледамо да на сваки начин олашкамо живот. У наредној години настављамо са улагањима и инвестицијама – рекао је Јанковић

Према речима грађана може се закључити да им ови општински подстицаји изузетно значе у бављењу пољопривредом и да сада могу да набаве и механизацију, саднице и унапреде своју производњу.

Image

У мионичкој општини интезивно се спроводе радови на обезбеђивању уредног и стабилног водоснабдевања, а пројектом Кључка врела решиће се проблеми у  Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама,  Осеченици, Голупцу,  Кључу, Мратишићу и Буковцу. Овај пројекат финансира општина а очекује се да радови буду завршени до краја фебруара идуће године. А општина Мионица ускоро ће почети радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара. Орловац је извориште које се налази у Осеченици, а са кога се водом снабдевају Осеченица, Кључ, Паштрић, Толић, Брежђе, Радобић, село Мионица.