Техничка опрема и дидактичка средства за мионички Дом здравља

ucesnici projekta

Стална конференција градова и општина (СКГО) у сарадњи са општином Мионица донирала је Дому здравља техничку опрему, дидактичка средства, играчке за малишане у вредности од 300 хиљада динара, за одељење педијатрије како би простор био подстицајан и пријатан за децу. Поред тога, донирана су и три лаптоп рачунара.

Пројекат „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ у Мионици се спроводи више од годину дана, а за то време одржане су бројне едукације, месец родитељства у јуну где су биле укључене многобројне мионичке породице.

Пројекат има за циљ унапређење локалних јавних политика и прописа и развој институционалних и професионалних капацитета локалне самоуправе и сектора здравства, образовања и социјалне заштите за спровођење локалних услуга намењених пружању доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима у периоду раног развоја детета.

Пројекат заједно спроводе УНИЦЕФ, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима и СКГО, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО.

Подршка родитељству у општини Мионица спроводи се кроз разне програме. За мионичке породице обезбеђена је једнократна новчана помоћ, колица за бебе, ауто-седишта, бесплатни часови у Центру за образовње и развој, бесплатне књиге, превоз за ђаке, припремна настава за основце и још много тога.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту