Донацијом Амбасаде Пољске опремљен кабинет биологије у школи у Рајковићу

 

Захваљујући донацији Амбасаде Пољске опремљен је кабинет биологије најсавременијим реквизитима у Основној школи "Војвода Живојин Мишић" у Рајковићу у вредности од скоро 400 хиљада динара. 

-Сваке године наша Амбасада објављује конкурс Пољска помоћ где се могу јавити школе. Сходно конкурсу, опремили смо кабинет биологије у школи у Рајковићу и то ће сигурно значити ученицима овде- каже Камила Дуда Кавечка, отправница послова Амбасаде Пољске у Србији.

 -Ова школа је пример како заправо треба радити развојно планирање, пројектно планирање и на који начин обезбедити средства. Стално говоримо о функционалним и применљивим знањима, а ова донација Амбасаде Пољске је изузетно значајна за децу јер ће на практичан начин моћи да уче - каже др Зорица Јоцић, начелница Школске урпаве Колубарско-Мачванског региона.

Основна школа у Рајковићу комплетно је обновљена 2016. године уз подршку Владе Републике Србије у вредности од 26 милиона динара.

 - Желим да се захвалим Амбасади Пољске, локалној самоуправи на челу са председником Бобаном Јанковићем, начелници Школске управе на подршци. Такође, желим да похвалим наставнике који стално раде на новим пројектима и у том смеру ћемо и наставити. Ова опрема је веом важна за усвајање практичних знања - каже директорка школе Олга Петровић.

Велику подршку за даљи развој образовања школе на мионичкој територији добијају од локалне самоуправе.

- За општину је веома важно што школе, а посебно школа у Рајковићу стално учествују на конкурсима и добијају пројекте и унапређују квалитет образовања. Увек смо ту да будемо подршка и заједничким снагама побољшамо услове образовања што је једна од важнијих циљева које спороводимо- каже Ива Николић из Кабинета председника општине задужена за развој образовања

На расписан конкурс Амбасаде Пољске пристигло је око 200 пријава, а међу 8 одабраних нашао се и пројекат школе у Рајковићу под називом "Мала школа у селу очекује помоћ на делу"

Zahvaljujući donaciji Ambasade Poljske opremili smo kabinet biologije u Osnovnoj školi "Vojvoda Živojin Mišić" u...

Posted by Boban Janković on Wednesday 9 October 2024