Опремљен кабинет физике у ОШ „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу

 

Средствима Уникредит Банке опремљен је кабинет физике у Основној школи у Рајковићу у вредности од готово милион динара. Набављено је више од 50 реквизита који обухватају све практичне примере који прате план и програм наставе. Шестаци, седмаци, осмаци моћи ће већ од септембра да користе опрему која ће им помоћи у савлађивању потребних знања.

-Захваљујем се Уникредит банци на издвојеним средствима и вољи да нашим ђацима омогућимо што боље услове за образовање. Овакву опрему мало која школа има, а наша деца имаће прилику да на прави начин усвајају нова знања. Све похвале за наставнике, ученике, све запослене у школи у Рајковићу, а ми ћемо наставити да будемо подршка и овој школи и свим другим школским установама на територији наше општине. Најлепше је учити и усвајати нова знања. То нас чини да будмо још бољи и успешнији. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Основна школа у Рајковићу комплетно је реконструисана 2016. године заједничким средствима Владе Републике Србије и општине Мионица у износу од 26 милиона динара.

-Поводом опремања кабинета физике у нашој школи желим да изразим дубоку захвалност представницима ,,UniCredit” банке на челу са директором Николом Вулетићем. Опремили смо кабинет најсавременијом опремом и обезбедили сва потребна наставна средства која могу да пропрате сваку област у физици од 6. до 8. разреда (Њутнове законе, оптику, електричну струју, мерне инструменте...) Ми желимо да нашу малу сеоску школу опремимо најсавременијим наставним средствима у складу са образовним стандардима Министарства просвете. Посебно нам иде на руку што и председник наше општине Бобан Јанковић доста средстава улаже на побољшање услова у школама. Дугујемо му и велику захвалност што се максимално залаже и пружа подршку за опстанак свих малих школа у нашој општини као симбол одрживости опстанка села и целе општине.

Поред одличне сарадње са председником наше општине имамо успешну сарадњу и са начелницом Школске управе др Зорицом Јоцић која је увек ту да пружи стручну помоћ и која се искрено обрадује свим нашим успешно реализованим пројектима чија је сврха да унапредимо услове у школи.

Пројектни тим наше школе је спреман и даље да се бави израдом пројеката и тражењем потенцијалних донатора уз чију помоћ ћемо и даље унапређивати рад школе-каже директорка школе Олга Петровић.