Богат програм 28. Мишићевих дана

Мишићеви дани одржаће се од 15. до 21. јула у Мионици. Манифестација почиње 15. јула пригодним програмом, а занимљиво је да ће тог дана бити премијерно изведена и песма о Мионици. У оквиру забавног дела програма наступиће Пеђа Јовановић, Мира Мирковић, Сара Јо, Весна Змијанац и Марко Милошевић. Биће одржани и спортски турнири у одбојци, пливању, кошарци, стоном тенису, рукомету и фудбалу. Велико интересовање Мионичана и посетилаца влада за представу „Књига о Милутину“ Звездара театра у извођењу Ненада Јездића, а која ће се у оквиру Мишићевих дана пред публиком наћи 19. јула у Културном центру у Мионици.

У оквиру програма обележавања Дана општине Мионица који је узет за дан рођења војводе Мишића, 20. јула биће уприличена Свечана академија у Струганику којој претходи полагање венаца на Споменик војводи Мишићу. На Свечаној академији биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине, као и плакета са грбом општине Мионица, а наступиће и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.У оквиру културно-забавног програма наступиће културно-уметничка друштва.

Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.