За опремање Омладинског клуба у Мионици још три милиона

 

Министарство туризма и омладине и општина Мионица издвојили су три милиона динара за другу фазу радова којом је предвиђено реновирање и опремање Омладинског клуба у Мионици. Прва фаза, коју је такође подржало Министарство са 2,7 милиона динара, подразумева грубе грађевинске радове је завршена, а ускоро се очекује наставак на другој фази радова.

- Као што смо и најавили, наставићемо радове на опремању Омладинског клуба. Захваљујем се Влади Републике Србије и Министрству туризма и омладине на издвојеним средствима која ће нам бити од великог значаја. Од изузетне важности нам је да млади у Мионици имају едукативне програме, да квалитетно проводе своје време и да буду подршка у стварању заједнице која има светлу будућност. Сигурно је да ће Омладински клуб бити место где се рађају нове и квалитетне  идеје које ће бити корисне за развој наше Мионице. А ми ћемо дати све од себе да што пре реализујемо овај пројекат – изјавио је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Општина Мионица једна је од 39 локалних самоуправа којима су одобрена средства на основу Јавног конкурса за подршку јединицма локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Општина Мионица предузела је значајне кораке у оснивању Омладинског клуба, где су млади похађали обуке за омладинске лидере, а завршен је акциони план за младе у сарадњи са Омладинским савезом удружења „ОПЕНС“. Такође, општина Мионица има подршку УНИЦЕФ-а у реализацији и осмишљавању нових програма који ће допринети развоју Омладинског клуба у Мионици.