У Мионици близу хиљаду гледалаца и учесника у државном првенству у плесу

Мионица је била домаћин плесног спектакла у ком су за шампионе државног првенства у стандардним плесовима у категорији до 21 године проглашени Лука Дугалић и Татјана Васиљевић, који су такође били први и у старијим омладиницима. Такмичило се око 350 учесника из 19 клубова из Ниша, Крушевца, Крагујевца, Чачка, Београда, Новог Сада, Зрењанина, Ваљева, Аранђеловца и Лазаревца.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић свечано је отворио велико финале, а потом победницима уручио пехаре и медаље.

- Изузетна ми је част што је Мионица домаћин једног државног такмичења оваквог формата. Још једном смо показали да можемо бити успешни и добри домаћини и на висини свог задатака. Мионица је до сада била домаћин међународне бициклистичке трке, релија, рукометних утакмица, фудбалских такмичења и многих других. Потврдили смо да можемо бити и успешна подршка у организацији плесних такмичења. Уживали смо у плесној култури и све честитке овим младим људима који су вечерас показали изванредан таленат - рекао је Јанковић.

Победници рејтинг такмичења у сениорима су Алекса Матовић и Јована Кленковски, у омладиницима Петар Прокић и Тиса Бабић и сви чланови плесног клуба „Беоденс“ из Београда. Победничка сениорка тим формација долази из плесног клуба „Врачар“ док је најбоља латино формација „РМП Старс“ из Аранђеловца. На квалификационом турниру у латиноамеричким и стандардним плесовима прво место су освојиле одличне Нађа Ђукић из Аранђеловца и Анђелина Ђенадић из Ваљева, док су у савременом плесу хип-хоп групе Groowe crew 1 и 2 из Ваљева у свом првом наступу освојиле прво место.

-Моје задовољство је потпуно због великог одзива и позитивних коментара такмичара. Сала је била пуна.  Преко хиљаду посетилаца и учесника је уживало у плесном спектаклу који су приредили најбољи спортски плесачи Србије. Желим још једном да се захвалим свим учесницима, општини Мионица, председнику Бобану Јанковићу на подршци и указаном поверењу. Мионица је у недељу била центар плеса на опште добро. У предигри вечерњег великог финала прилику да наступе имали су најпре одрасли полазници Центра за образовање и развој одраслих „Мионица“, затим деца Предшколске установе „Невен“ и ученици првих и других разреда ОШ „Милан Ракић“. Вечерас је победила лепота и љубав према овом прелепом спорту што јесте наша мисија да га представимо и у срединама ван великих градова- рекао је Предраг Мићић, члан управног одбора Плесног савеза Србије задуженог за школски и рекреативан плес.

Такмичење су организовали Студио РМП Клуб, Плесни Савез Србије и општина Мионица уз покровитељство Министарства омладине и спорта.