Бобану Јанковићу велико признање НАЛЕД-а


 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић добитник је признања Националне алијансе за локални економски развој  (НАЛЕД) за Најчлана у категорији Локалних лидера. Поред Јанковића, а у конкуренцији више од 350 компанија, локалних самоуправа и организација цивилног друштва титуле Најчланова НАЛЕД-а за 2024. годину понели су и директор председништва Атлантик групе Зоран Даљевић и виша менаџерка за односе за државним органима у компанији Philip Morris International Драгана Вујко.

-Захваљујем се НАЛЕД-у на урученом признању, препознатом раду и залагању. Ову награду посвећујем породици и мојим Мионичанима који су извор моје снаге, воље, мотивације свих ових 10 година. Чека нас још много циљева и задатака, а ја сам уверен да ћемо их као и до сада, успешно спроводити- каже укратко Јанковић.

У одлуци НАЛЕД-а за доделу признања Бобану Јанковићу наводи се следеће:

“Као један од оснивача Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем (BFC Клуб) посвећено ради како би својим суграђанима обезбедио боље услове за живот, привукао интересовање инвеститора и подршку доносилаца одлука за свој крај. Амбициозан, за кратко време променио је слику и тренд развоја Мионице. Увек је спреман да стане уз НАЛЕД и помогне у реализацији наших иницијатива за промоцију и развој општина и градова у Србији. У раду следи речи славног војводе Живојина Мишића из чијег краја потиче „Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред“,

Признање Најчлана у категорији Локалних лидера уручено је на Белом двору у оквиру Септембарских сусрета које организује НАЛЕД.