До септембра готови радови на санацији мионичког вртића

До почетка септембра биће готови радови на санацији Предшколске установе „Невен“ у Мионици која је претрпела озбиљна оштећења након јунских поплава када је вода  продрла у радне собе, вишенаменску салу, два дечија купатила,  ходник и уништила реквизите, играчке, опрему, инвентар и др.У току су молерски и подополагачки радови. Новац за санацију подова обезбедила је општина Мионица у вредности од милион динара, а из Фондације „Новак Ђоковић“ биће набављен намештај, опрема, играчке и дидактички материјал у три радне собе и вишенаменској сали у вредности од 4 милиона динара. А поред тога, у санацији вртића учествовали су и грађани општине Мионица који су дали свој допринос у виду превоза, молерских радова и материјала. Предшколку установу посетио је председник општине Мионица Бобан Јанковић где је са руководством разговарао о даљим плановима.

-Сви се сећамо јуна и сцена поплављеног вртића. Заједничким снагама успели смо да санирамо oштећења тако да ће све бити готово до септембра. Захваљујем се свима који су пружили несебичну помоћ током ове тешке ситуације. Посебну захвалност дугујемо васпитачима који су уложили рад и труд да све буде готово што пре и да наши малишани неометано похађају вртић. Без помоћи, овај задатак би био много тежи. Мионица je још једном показала да је велика породица. А ми ћемо наставити са улагањима, тренутно смо у фази ревидирања пројектне документације за обнову вртића  – каже Јанковић.

У новој радној години у главни објекат у Мионици и групе на терену при локалним сеоским школама кренуће укупно 363 малишана.

-Након поплава које су нанеле огромну материјалну штету нашем објекту, морали смо вредно да радимо како би услови за боравак деце опет били на високом нивоу. Циљ нам је да оспособимо поплављене просторије за пријем деце у целодневни боравак од првог септембра и да нову радну годину започнемо у пуном капацитету. У овим тешким данима који ће убрзо бити иза нас велику подршку и помоћ добили смо од нашег оснивача, Општине Мионица и председника општине господина Бобана Јанковића. Такође, велику захвалност дугујемо и Фондацији Новак Ђоковић која је донирала намештај, опрему, играчке и дидактички материјал за све поплављене радне собе. Очекујемо и надамо се да ћемо остварити наш циљ и да ћемо од првог септембра наставити са досадашњом добром праксом и обезбеђивањем квалитетног програма васпитања и образовања за децу Мионице – каже Вања Атић, директор ПУ „Невен“.