Војска помаже у санирању путева у мионичким селима



На најоштећенијим сеоским путевима у Кључу и Рајковићу, припадници Војске Србије са механизациојм раде на уклањању наноса и санирању путних праваца који су оштећени након града и бујичних поплава. Тренутно се ради на рашчишћавању 3,5 километара макадамског пута у Кључу.

-Захваљујем се Влади Републике Србије, Министарству одбране, Министарству јавних улагања и припадницима Војске Србије који су нам одмах притекли у помоћ. Поред војске, наше екипе из Јавног комуналног предузећа „Водовод Мионица“ од првог дана су на терену где отклањају штете од поплава. Даћемо све од себе да у што краћем року решимо проблеме који су настали – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић који је обишао радове на терену.

Мештани села Кључ задовољни су што се у њиховом месту, где су последице у погледу штета на путној инфраструктуре и највеће, међу првима санирају путни правци. Према њиховим речима, захвални су припадницима Војске Србије и локалној самопурави на брзој реакцији.

Прве процене штета на територији мионичке општине су око 100 милиона динара, највише на инфраструктури и објектима. А штете на пољопривреди су око 40 милиона динара.