Свим мионичким пензионерима бесплатан базен

За више од 800 мионичких основаца по осми пут  омогућен је бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у селу Мионица. Ученицима матичних основних  школа и издвојених одељења  „Милан Ракић“ Мионица и „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић биће довољна само ђачка књижица за бесплатно купање током читаве сезоне.

- Ово је мали знак пажње којим смо хтели да обрадујемо наше ђаке. Мионица је наша породица, а у породици бринемо једни о другима и трудимо се да наша деца буду срећна – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић и додаје да су данас услови за одрастање сваког детета у Мионици далеко бољи.

-Захваљујући средствима Владе Републике Србије, у Мионици су у великој мери побољшани услови и квалитет образовања. Уложено је преко 360 милиона динара у обнову школских установа. Преко Центра за образовање и развој мионичкој деци нуди се могућност похађања бесплатних часова из разних области-истиче Јанковић.

Општински Центар за развој и образовање омогућио је и бесплатну припремну наставу за ученике завршних разреда. Преко општинског Центра, мионички ђаци су у прилици да бесплатно похађају часове информатике, глуме, фолкора, језика и др.

Са реновираним школама, бесплатним припремама, бесплатним базеном, бесплатним програмом који нуди општински Центар, спортском халом, спротским теренима деци из Мионице се пружају разне могућности да се усавршавају и напредују.

Сезона на базенима у селу Мионица почиње сутра, 01. јуна  и отворен је за све посетиоце од 08:30 до 18 часова.