Мионица на СПРЕГ-у

 

Општина Мионица и ове године  учесник  je 19. Сајма привреде Западне Србије (СПРЕГ) у Ваљеву где представља 13 излагача међу којима су Туристичка организација Мионице, Удружење жена „Свилен конац“ из Мионице, винарија „Ђурђевића легат“ из Кључа, опруге „Пет Мил“ из Брежђа, фирма „Ауто-кабел“ из Мионице, „Домаћинство Петровић“ из Паштрића, дестилерија „Срећковић“ из Буковца, Коларевић Продана (зимница), Нада Дикић (ручни радови), Вера Петковић (домаћи производи), Загорка Стојановић (шик шајкаче), Исидора и Рада Читаковић (слике и ручни радови), Драгиша Симић (ручни радови).

 

- Мионица има чиме да се поноси, а то су вредни и радни људи.  Јака привреда значи јака општина, а ми смо уз помоћ државне политике успели да доведемо нове инвеститоре и да отворимо радна места где људи зарађују за живот. Мионица је на историјском минимуму када је реч о незапослености, мање од 300. Добра вест за привреду наше општине, али и целог краја јесте да се у наредном периоду очекују проширења капацитета фирми које послују у Мионици, а самим тим биће и више радних места – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Из Туристичке организације Мионица кажу да је ове године након првог дана Сајма забележена већа посећеност него претходне као и да су посетиоци врло заинтресовани за производе из мионичког краја.

Званични статистички подаци говоре да се у Мионици више оснује привредних друштава и предузетничих радњи него што се угаси, а локална самоуправа завршила је прву фазу радова на индустријској зони у Радобићу уз помоћ Министарства привреде и Владе Републике Србије и у току су преговори са потенцијалним инвеститорима.