Бесплатна ауто седишта и колица за 28 мионичких беба, продиљама 40 хиљада динара

 

За последњих пет месеци у општини Мионица рођено је 28 беба, међу којима су и једни близанци. Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је колица и ауто седишта родитељима новорођених беба, а из буџета општине уплаћена је новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара за 27 породиља.

Бити родитељ је највећи благослов, а ми смо ту да будемо подршка.

Лепо је видети младе људе који су одлучили да остану у свом месту и да заснују породице. Да је продица у фокусу, показујемо кроз разне програме, а циљ нам је да створимо најбоље услове за одрастање сваког детета. Од следеће године, планираћемо буџетом повећање једнократне помоћи са 40 на 60 хиљада динара. Настављамо да пружамо подршку и имамо велике планове. Нова радна места, обнављене школе, улагања у образовање, културу и спорт имају велики утицај на квалитет услова за живот, рад, образовање. Мионица је породица која има будућност – рекао је Јанковић.

 

Пре уручења ауто седишта и колица, општина је организовала обуку за родитеље о правилној употреби система заштите за децу у возилима.

 

Општина Мионица је 2021. године, по први пут, определила једнократну новчану накнаду у износу од 80 хиљада динара за прву рођену бебу, а већ седму годину бесплатно уручује ауто седишта, док су од 2019. године, на иницијативу председника општине Бобана Јанковића, за новорођенчад обезбеђена и колица. А ове године по први пут у општини Мионица у јуну организован је месец родитељства,