Мионица шаље вуковце на летовање

Најбољи ученици из мионичких школа одлазе десет дана на море у Црну Гору о трошку општине. Локална самоуправа и ове године бесплатним летовањем наградиће осам вуковаца за постигнуте успешне резултате током школовања. У Основној школи „Милан Ракић“ из Мионице за ђака генерације проглашена је Николина Митровић, а у Основној школи „Војвода Живојин Мишић“ из Рајковића Наталија Јаковљевић, док су Вукашин Перић, Марија Ђосић, Никола Секулић, Алекса Живковић и Марија Марковић носици Вукове дипломе, а Никола Секулић и спортиста генерације. За ученика генерације из Средње школе „Мионица“ проглашена је Тања Станојевић, туристички техничар.

Вуковце је примио председник општине Мионица Бобан Јанковић и том приликом истакао да је Мионица поносна на најбоље ђаке.

Желим вам да наставите да нижете успехе и да будете вредни и одговорни као и до сада. Будите поносни на себе и верујте у себе, поштујте родитеље и наставнике који су једним делом заслужни за ваше успехе. Мионица је ваша породица, ваша кућа, а ми ћемо вас ове године наградити бесплатним летовањем за постигнуте изванредне успехе. Поносни смо на вас, и где год били, добро запамтите где сте направили ваше прве кораке и успехе – поручио је Јанковић вуковцима.

Сви мионички основци ове сезоне имају право на бесплатан боравак на базеним СЦ „Мионица“, а сви мионички ђаци су у прилици да бесплатно похађају све обуке и часове које нуди општински Центар за развој и образовање.