Бесплатне књиге за све мионичке прваке

 

Свим првацима општина Мионица  обезбедила je бесплатне уџбенике. Уписано је 92 првака до сада, а могуће је да ће се број повећати до почетка школске године.

На иницијативу председника Бобана Јанковића, бесплатна подела уџбеника за прваке у мионичкој општини започела је 2017. године. Ова пракса настављена је и ове године, када ће мионички прваци по седми пут за редом добити бесплатне уџбенике.

 

И ове године сваки првак у нашој општини добиће бесплатне књиге. Ова иницијатива има за циљ да смањи финансијско оптерећење родитеља и да омогући сваком детету прави почетак у школском образовању. Мионица је наша велика подршка, а ми ћемо наставити да се боримо за сваког човека, од малишана до пензионера – рекао је Јанковић

Јанковић је додао да је захваљујући срествима Владе Републике Србије у реконструкције мионичих школа уложено је преко 360 милиона динара.

 

Oпштина Мионица је за више од 800 мионичких основаца обезбедила и бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у селу Мионица. Преко општинског Центра за развој и образовање, ученици мионичких школа су у могућности да похађају бесплатно часове глуме, плеса, језика, програмирања и друго.