Министарка Дарија Кисић Тепавчевић у Мионици, Јанковић: Новчана подршка за породиље биће увећана за 20 хиљада динара

 

Министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић присуствовали су обележавању месеца родитељства који се први пут одржава у Мионици.

Осећам огроман понос, јер смо се овде, вечерас окупили сви око правих породичних вредности. Хвала министарки Кисић што је данас са нама и што препознала значај свега што радимо за мионичке породице. Мионица је мало место, али за велике догађаје и вечерас шаљемо једну вредну поруку, а то је да је породица основа свега. Кроз разне програме подржавамо децу и родитеље и наставићемо да бринемо о породицама. И зато ћемо новчану накнаду за сваку рођену бебу повећати са 40 на 60 хиљада динара, а прва рођену беба добија 80 хиљада динара. А у плану је још погодности. Хвала вам што сте данас изабрали да будете овде. Мионица је породица која има будућност – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

 

Општина Мионица спроводи мере подршке породицама кроз бесплатне књиге, бесплатна ауто седишта, колица за бебе, бесплатан превоз за ђаке, бесплатне часове у Центру за образовање и развој, бесплатну припремну наставу за основце, награде за вуковце, новчану подршку и др.

Мионица је пример одличне праксе која обележава читав месец породице кроз низ изузетних активности. Из Мионице шаљемо најлепшу поруку важности породице, насмејане деце, поносних и дивних родитеља. Хвала свима, било је одлично. Деца нам се рађају – изјавила је министарка Кисић која је похвалила мере подршке које спроводи локална самоуправа.

 

У Мионици је у току обележавање месеца родитељства, а у новој и модерној спортској хали у забавним играма и надметањима кроз „Породичну разиграоницу“ учестовало је чак 28 породица.

Пројекат „Подстицајно родитељство“, општина Мионица реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и УНИЦЕФ-ом