Бесплатан базен за све мионичке основце

За више од 800 мионичких основаца по седми пут омогућен је бесплатан улаз на базене Спортског центра „Мионица“ у селу Мионица. Ученицима матичних основних школа и издвојених одељења „Милан Ракић“ Мионица и „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић биће довољна само ђачка књижица за бесплатно купање током читаве сезоне.

Наши основци заслужују посебну пажњу и зато смо и ове године одлучили да имају бесплатан улаз на базене током читаве сезоне. Важно нам је да деца у нашем месту имају најбоље услове за одрастање. Ово је мали знак пажње, а ми ћемо наставити даље са улагањима. Захваљујући средствима Владе Републике Србије, у Мионици су у великој мери побољшани услови и квалитет образовања. Уложено је преко 360 милиона динара у обнову школских установа – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Општински Центар за развој и образовање омогућио је и бесплатну припремну наставу за ученике завршних разреда. Преко општинског Центра, мионички ђаци су у прилици да бесплатно похађају часове информатике, глуме, фолкора, језика и др.

Са реновираним школама, бесплатним припремама, бесплатним базеном, бесплатним програмом који нуди општински Центар, спортском халом, спротским теренима деци из Мионице се пружају разне могућности да се усавршавају и напредују.

Сезона на базенима у селу Мионица почела је у понедељак 12. јуна и отворен је за све посетиоце од 08:30 до 18 часова.