Јанковић поводом месеца родитељства: Ускоро нове мере подршке мионичким породицама

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић најавио је нове мере подршке породицама у оквиру месеца родитељства који се у Мионици организује по први пут. Пројекат „Подстицајно родитељство“, општина Мионица реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и УНИЦЕФ-ом, а биће организована  бројна такмичења, трибине, спортске игре, конкурси, предавања и друге активности.

Породица је стуб друштва и ми смо увек ту да пружимо подршку. Ове године, кроз пројекат „Подстицајно родитељство“ одлучили смо да по први пут организујемо месец родитељства у нашој општини и да то буде пракса и наредних година. Веома је важно да подржимо родитеље у најлепшем животном позиву. Новчана помоћ за сваку рођену бебу, ауто седишта, колица за бебе, бесплатни уџбеници, бесплатан превоз, бесплатна припремна настава, бесплатни часови у Центру за образовање и развој само су од неке од мера које смо увели и на које смо поносни. Мионица је једна велика породица коју морамо да градимо,  а ускоро нас очекује још много лепих вести у вези мера подршке родитељству – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Кроз пројекат „Подстицајно родитељство“  одржаће се низ активности у којима ће учествовати родитељи и деца, а за суботу, 17. јуна са почетком у 18 часова, на платоу у парку, предвиђена је породична разиграоница, док ће у петак, 16. јуна у Културном центру бити организовано бесплатно предавање „Буквар родитељства“, изворно васпитање по Милици Новковић. У оквиру месеца родитељства објављен је и конкурс за најлепшу породичну фотографију или цртеж за ученике нижих разреда, а децу и родитеље очекује још многобројних  активности.

Важно нам је да наша деца имају најбоље могуће услове за одрастање у нашем месту. Зато смо и реконстурисали школе, изградили модерну спортску халу, обновили терене, основали Центар за обрзовање и развој– додао је Јанковић.