Почела бесплатна припремна настава за осмаке у општини Мионица

 

Сви ђаци завршних разреда основних школа у општини Мионица у прилици су да похађају бесплатну припремну наставу за завршни испит. Часове из српског језика и математике организује општински Центар за образовање и развој. Бесплатна припремна настава први пут је организована пре две године, а за ову годину до сада је пријављено 60 ученика.

- Као што смо и обећали, и ове године настављамо са организовањем припремне наставе. Знамо колико је битно да се ђаци добро припреме за завршни испит и знамо да то значи и ђацима и родитељима. Бесплатна припремна настава се показала као вишеструко користан програм, где ученици могу добро да се припреме за пријемне испите, а истовремено ће олакшати родитељима и додатно растеретити кућне буџете. Верујем да ће се наши осмаци добро припремити и да успех неће изостати. Образовање је веома важно, а ми настојимо да кроз одређене програме обезбедимо што боље услове – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Часови се одржавају четири пута недељно за сваки предмет, а све информације могу се добити на мејл адресу obrazovnicentarmionica@gmail.com.

У Центру за образовање и развој нуде се разне могућности и то бесплатно. Часови језика, програмирања, фолклора, гиманастике, глуме и др.