Бесплатна ауто седишта и колица за 36 мионичке бебе, продиљама 40 хиљада динара

За последњих пет месеци у општини Мионица рођено је 36 беба, међу којима су и једни близанци. Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је колица и ауто седишта родитељима новорођених беба, а из буџета општине уплаћена је новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара за 35 породиља.

- Лепо је видети младе људе који су одлучили да остану у свом месту и да заснују породице. Најлепше је бити родитељ, а ми смо ту да помогнемо. И управо то и радимо. Уручили смо колица, ауто седишта и новчану помоћ за 36 беба. Настављамо да пружамо подршку и имамо велике планове. Идеја је да у наредном периоду организујемо месец родитељства где ћемо увести нове популационе мере. Држава је предузела значајне мере у популационој политици, а ми ћемо као локална самоуправа следити државну политику. Нова радна места, обнављене школе, улагања у образовање, културу и спорт имају велики утицај на квалитет услова за живот, рад, образовање – рекао је Јанковић.

Пре уручења ауто седишта и колица, општина је организовала обуку за родитеље о правилној употреби система заштите за децу у возилима.

Прошле године општина Мионица, по први пут, определила једнократну новчану накнаду у износу од 80 хиљада динара за прву рођену бебу, а већ седму годину бесплатно уручује ауто седишта, док су од 2019. године, на иницијативу председника општине Бобана Јанковића, за новорођенчад обезбеђена и колица.