Општини Мионица донирано возило за услуге социјалне заштите

 

Општини Мионица уручено је возило за унапређење услуга социјалне заштите на основу пројекта „Мобилно пост-ковид саветовалиште за становнике на сеоском подручју“ који реализује Каритас, а финансира Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Настојимо да унапредимо област социјалне заштите. Са Каритасом и ГИЗ-ом имамо дугогодишњу и одличну сарадњу. Развијамо мере социјалне политике, реализујемо одличан пројекат „Помоћ у кући“, а већ годинама уназад бесплатно уручујемо колица за бебе, ауто-седишта и једнократну новчану помоћ породиљама – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Татјана Рајниш, менаџер пројекта испред ГИЗ-а рекла је да је ГИЗ и овај пут подржао овај пројекат у циљу континуитеа пружања социјалних услуга у Србији.

У циљу одржања континуитета пружања социјалних услуга у Србији за време Ковид-19 пандемије, ГИЗ је финансирао мере за прилагођавање пружања социјалних услуга у одабраним општинама како би се пружио адекватан одговор на изазове везано за пандемију Ковид-19 – рекла је Рајниш.

Картиас је општини донирао возило, штампач, лаптоп и читач картица.

Уверени смо да ће се кроз реализацију овог пројекта дугорочно оснажити рад Центра за социјални рад, путем набавке возила и опреме, како би се услуге социјалне заштите пружале особама из друштвено угрожених група у континуитету. Важно је да услуге буду доступне корисницима и на руралном подручју, из тог разлога мобилност пружаоца услуга заштите је врло важна а за тако нешто набавка возила је круцијална – рекао је Мирољуб Николић, директор Каритас Шабац.

Општина Мионица добитник је и захвалнице Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ за уложене напоре током пандемије корона вируса и залагање за унапређење система социјалне заштите.