Мионичкој основној школи десет рачунара

Основна школа „Милан Ракић“ богатија је за десет нових рачунара захваљујући донацији компаније „CETIN“ из Београда. A прошле године, овој школи пет рачунара донирала је Управа за трезор. Председник општине Мионица нагласио је да је сваки корак улагања у образовање јако важан.

- Данас школа у Мионици изгледа нестварно, могу слободно рећи. Успели смо да је реновирамо и модерно опремимо, а ово је још један корак. Захваљујем се компанији „CETIN“ на донацији која ће значити ученицима и наставницима. Уз подршку Владе, инвестирали  смо преко 370 милиона динара у реконструкцију школских објеката. Са улагањима у образовање настављамо и даље – изјавио је Јанковић.

Деци у Мионици, преко Центра за развој и образовање, достпуни су бесплатни часови језика, информатике, фолкора, глуме и др. А већ пет година уназад мионички основци имају бесплатан улазе на базене, а већ две године и бесплатну припремну наставу под покровитељством општине.

Са реновираним школама, бесплатним припремама, бесплатним базеном, бесплатним програмом који нуди општински Центар, спортскм халом, теренима деци из општине Мионица се пружају разне могућности да се усавршавају и напредују.