Цивилна заштита и ватрогасна јединица демонстрирали вежбу спашавања од пожара у Мионици

 

Припадници ватрогасне јединице и цивилне заштите у Мионици одржали су вежбу спашавања од пожара у линијском парку. Вежби је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је нагласио да службе увек треба да буде спремне како би на прави начин одговориле на потенцијални проблем.

  • Сведоци смо да су нас задесиле и поплаве и пожари. И зато гледамо да на све начине превентивно реагујемо. Јединица цивилне заштите годинама је била запостављена. Одлучили смо да то прменимо. У сарадњи са Човекољубљем обезбедили смо јединицу најсавременијом опремом, одећом, алатом. Настављамо са унапређењем цивилне заштите и у наредном периоду додатно ћемо се посветити смањењу ризика од катастрофа – рекао је Јанковић и додао да је регулисан и један део Рибнице у вароши Мионица.

 

Општина Мионица и добротворна фондација „Човекољубље“ уложили су 1,4 милиона динара у опремање јединице цивилне заштите. Набављена је најсавременија, стандардизована и сертифкована заштита опрема, обућа, комплетна одећа, алат, резервоари и опрема за прву помоћ.