Јанковић уручио поклоне школама и вртићу за Дечју недељу

Председник општине Мионица Бобан Јанковић поводом Дечје недеље посетио је основне школе „Војвода Живојин Мишић“ у Брежђу и „Милан Ракић“ у Мионици, као и средњу школу „Мионица“ и вртић „Невен“ у Мионици и том приликом ђацима уручио поклоне. Лаптоп, спортске реквизите, сто за стони тенис, телевизоре, лопте, дигитална звонца, географске карте које ће ученицима, васпитачима и наставницима помоћи у настави. 

- Ово су заиста прелепи моменти, када обилазите школе и  ђаке, а уз то их обрадујете и поклонима. Кроз разне активности настојимо да ђацима обезбедимо све што им је потребно да прате наставу и стичу нова знања. Поред школа које смо реновирали настављамо да пратимо шта је  оно што недостаје и на који начин можемо да помогнемо. У септембру сам обишао школе када смо поделили бесплатне уџбенике, а данас сам поново посетио ђаке и то баш лепим поводом, а заједно смо успели да склопимо и сто за стони тенис – рекао је Јанковић.

У  Мионици је за  Дечју недељу припремљен садржајан и богат програм. Организоване су многобројне представе, посете библиотеци „Милован Глишић“, радионице, спортски турнири, концерт музичке школе „Живорад Грбић“ и др. Ученици из Брежђа су за своје  из вршњаке из општине извели представу „Марко Краљевић и Муса Кесеџија“ , а организовано је и такмичње у припреми палачинака.

Деци из Мионице на располагању су бесплатни часови  у оквиру „Центра за развој и образовање“ из језика, информатике, гимнастике, глуме, фолклора и др. Поред тога, имају прилику и да тренирају фудбал, одбојку, бокс, кошарку, а од недавно и карате.