У Мионици стартовала друга етапа бициклистичке трке „Кроз Србију“, учествује 19 екипа из 29 земаља са шест континената

 

У Мионици је стартовала друга етапа 62. бициклистичке трке „Кроз Србију“ у којој учествују 120 возача из 29 земаља. Церомонијални старт отворио је председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је том приликом пожелео много среће свим учесницима и да из Мионице понесу најлепше успомене из Мионице. Уз присуство гледалаца, учесницима су се на Тргу придружили и полазници вртића „Невен“ који су својим направљеним заставицима у боји српске тробојке обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе и поздравили све такмичаре.


Видите и сами колико грађана је дошло да бодри такмичаре, а понајвише нашу репрезентацију. Мионица је домаћин по пети пут за редом и увек се исто радујемо овом лепом догађају, који је код нас увек посећен. Наша општина је стално присутна у спортским дешавањима, било да је то бициклизам, рели или неки други спорт. За кратко време, уз подршку државе у Мионци смо успели да у потпуности реконструисемо спортску халу. У некадашњој запуштеној згради, сада модерној хали, одржавају се и државна такмичења. Поред тога, нашим грађанима су на располагању теретана на отовреном, реконструисани кошаркаши терен, а новост је да ћемо ове године радити и трибине на фудбалском терену. Желимо да Мионица једног дана изнедри велике спортске шампионе, а ми смо већ за кратко време реализовали много тога, а планирамо да у наредном периоду наставимо истим темпом. Искористио бих прилику да свим грађанима честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Данас су нам се придружили и најмлађи, овде у центру Мионице, који су овај дан учинили још лепшим за све нас. Видели сте да ми овде на Тргу у Мионици обележавамо овај дан који је значајан за нашу државу и наш народ – рекао је Јанковић.


Победник прве етапе је италијански ас у екипи Мебло Јоги из Словеније, а српски репрезентативац Ђорђе Ђурић заузео је друго место, али је током деонице дуге 147,9 километара од Пожаревца до Мионице непрестано био на челу каравана.


Новост је да ове године у бициклистичкој трци „Кроз Србију“ учествује и репрезентације Републике Српске након 29 година паузе.

Осим Мионице, градови домаћини ове трке су Пожаревац, Чачак и Пријепоље.